vakantie informatie

Vliegtuig ongeluk Thailand: meer dan honderd doden

crash pulkovoOp het toeristische eiland Phuket in Thailand heeft zondag een vliegtuig van de Thaise lowcost airline One-To-Go een mislukte landing gehad. Volgens de krant Bangkok Post zijn meer dan 100 mensen om het leven gekomen.

Op het moment van het ongeval was het weer slecht. Het toestel raakte van de drijfnatte landingsbaan af, kwam tussen de bomen terecht, vatte vuur en brak in twee delen. Aan boord waren er naar verluidt 123 passagiers en vijf bemanningsleden. “Het hele vliegtuig brandde”, aldus de vice-gouverneur van Phuket. “We moeten ervan uitgaan dat 90 procent van de mensen aan boord dood is”. Reddingswerkers brachten passagiers naar het ziekenhuis, onder wie twee buitenlanders. Over hun nationaliteit is niets bekend. De algemeen directeur van de Thaise burgerluchtvaart zegt dat het zicht slecht was op het moment van de landing. Het vliegtuig kwam uit de Thaise hoofdstad Bangkok.
One-To-Go

Drie Nederlanders hebben de vliegramp overleefd. Dat bleek maandag uit een verklaring die de Thaise autoriteiten hebben uitgegeven.

Zondag was al bekend dat twee Nederlanders de ramp gewond hebben overleefd, de 29-jarige Brent Boerkamp uit Arnhem en zijn 23-jarige vriendin. De moeder van Brent, Marianne Boerkamp, vertelde dat zondagavond in een uitzending van Radio Nederland Wereldomroep. Zij had telefonisch contact gehad met haar zoon.

Dit ongeluk zal de discussie verder aanwakkeren over de veiligheid van de lowcost airlines in dit gebied. Onlangs stortte een vliegtuig van het Indonesische Adam Air in de zee, waarbij alle bemanningsleden en passagiers om het leven kwamen. Insiders geven al tijden aan dat de 30 low-cost airlines in deze regio belangrijk onderhoud aan de vliegtuigen verwaarlozen, waardoor de veiligheid regelmatig ernstig in gevaar komt. Concreet bewijs is hiervoor echter nog niet voorhanden.

Datum artikel: 16-09-2007 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Vliegtuig ongeluk Thailand: meer dan honderd doden

ATP vakanties