vakantie informatie

Vliegtuig keert terug na steekvlam

US AirwaysEen vliegtuig van US Airways is dinsdag direct na de start teruggekeerd naar Schiphol wegens een technisch probleem aan een van de twee motoren. Het vliegtuig is veilig teruggekeerd en niemand raakte gewond. Dat meldt de Luchtverkeersleiding Nederland dinsdagmiddag.

Het vliegtuig, een Boeing 767, steeg om 12.45 uur op vanaf de Kaagbaan in zuidelijke richting met als bestemming Philadelphia. Gelijk na de start deed zich een technisch probleem voor aan een straalmotor. Na een luide knal en een steekvlam uit de linkermotor, keerde het toestel om 13.02 uur terug op de luchthaven.

Aan boord waren 109 passagiers en 9 bemanningsleden aanwezig. De oorzaak van het mankement is nog niet bekend.

NU.nl-lezer Ed Stevenhagen zag het vliegtuig op enkele tientallen meters overvliegen. “Om 12.50 uur reed ik over de A4 de afrit op naar de N201. Het viel mij op dat een tweemotorig toestel niet de hoogte kreeg die ik normaal verwachtte op het eind van de startbaan en leek recht op mij af te komen. Uit de linker motor kwamen pulserend vuurwolken die langs de vleugel affakkelden. Deze gingen gepaard met luide knallen”, aldus Stevenhagen.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 22-11-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Vliegtuig keert terug na steekvlam

ATP vakanties