vakantie informatie

Vliegtarieven onduidelijk

moneybag Een leuk stukje in de reiskrant van de Telegraaf. Een uiteenzetting van diverse toeslagen, die bovenop de ‘kale’ vliegticketprijs geheven worden.

Over de ondoorzichtige toeslagen die luchtreizigers moeten betalen, blijven de vragen binnenstromen. Misschien dat een onderzoek van de Europese Unie naar de jungle van toeslagen en heffingen, dat ruim een week geleden is aangekondigd, meer duidelijkheid gaat brengen. Het slechte nieuws is dat onderzoeken vaak lang duren. Voorlopig begrijpt bijvoorbeeld Reinerus Kwakkenbos uit Maarssen, samen met vele duizenden andere lezers, niets van de bedragen die bij een simpel vluchtje moeten worden betaald en ook nog van maatschappij tot maatschappij behoorlijk kunnen verschillen.
[..]
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) wil dat vliegprijzen voortaan inclusief de toeslagen worden aangegeven. Om dat te bereiken is een code ‘Reisaanbiedingen’ ontwikkeld, die bij het ministerie van Economische Zaken is ingediend. Afwachten dus maar: ambtelijke molens draaien nu eenmaal langzaam.

Het hele artikel: Telegraaf.nl

Datum artikel: 6-03-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Vliegtarieven onduidelijk

ATP vakanties