vakantie informatie

Veel doden door vliegramp in Siberië

Crash Irkoetsk Naar schatting bijna 150 mensen zijn zondag om het leven gekomen door de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in het Siberische Irkoetsk. Ongeveer 55 mensen raakten gewond, meldde het Russische ministerie van Rampen zondag aan het Russische persbureau Interfax.

Onder de passagiers waren veel kinderen die naar het Baikal-meer bij Irkoetsk, een populaire vakantiebestemming, zouden gaan. Aan boord waren ruim 190 passagiers en acht bemanningsleden.

De Siber Airbus A-310 uit Moskou gleed tijdens de landing in Irkoetsk van de landingsbaan. Het toestel raasde in een gebouw en vloog in brand. Het voorste deel van het vliegtuig werd volledig verwoest.

De Russische regering sluit niet uit dat slechte weersomstandigheden een rol bij de ramp speelden. In de regio had het geregend en de landingsbaan was nat, aldus minister van Verkeer, Igor Levitin.

De overlevenden konden het toestel via de achterkant verlaten. Naar verluidt zijn enkele passagiers uit het vliegtuig gesprongen. De Siberische brandweer had drie uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Update:
De crash met het Russisch passagiersvliegtuig in veroorzaakt door een falend hydraulisch remsysteem. Dat zei een lid van het team dat de ramp onderzoekt tegen het persbureau RIA-Novosti. Dit betekent volgens de onderzoeker dat de bemanning direct na de landing de macht over het toestel verloor.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 9-07-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Veel doden door vliegramp in Siberië

ATP vakanties