vakantie informatie

Varig onder de hamer

Veiling Varig, de bankroete Braziliaanse luchtvaartmaatschappij, is via een veilingprocedure in handen gekomen van de vroegere vrachtdivisie Varig Log voor 24 miljoen dollar. De ooit prestigieuze luchtvaartmaatschappij voorkomt zo de vereffening. Het nieuwe bedrijf zal herstarten met 1.500 werknemers en dertien toestellen.

Aereo Transportes Aereos, een divisie van Varig Log, het vroegere vrachtfiliaal van Varig, krijgt het bedrijf in handen voor slechts een fractie van de prijs die een faillissementsrechter aanvankelijk op het bedrijf had geplakt. De schulden van Varig, zowat 8 miljard real of 3,65 miljard dollar, worden ondergebracht in een aparte entiteit. De nieuwe eigenaars, een consortium van Braziliaanse en Amerikaanse investeerders, heeft beloofd om in de komende maand alvast 150 miljoen dollar in het bedrijf te investeren.

De financiƫle crisis bij Varig verergerde de laatste weken. De luchtvaartmaatschappij moest internationale vluchten annuleren, geleasete vliegtuigen aan de grond houden en ze werd geconfronteerd met betalingsmoeilijkheden voor kerosine. Varig werd in 1927 opgericht door de Duitse luchtmachtofficier Otto Meier. De maatschappij kwam de laatste jaren onder alsmaar grotere druk door de concurrentie van lagekostmaatschappijen in het binnenlandse vliegverkeer.

Bron: Het laatste Nieuws.be

Datum artikel: 20-07-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Varig onder de hamer

ATP vakanties