vakantie informatie

‘Topman Air France-KLM verdacht van witwassen’

klm air france De topman van de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta, wordt verdacht van het witwassen van geld en het inzetten van zwartwerkers. Ook ziet de Franse justitie hem als mogelijke medeplichtige aan corruptie en omkoperij. Dat meldde het Franse persbureau AFP woensdag.

Spinetta moet zich een dezer dagen bij de Franse rechter melden om te worden gehoord. Dat is de eerste stap op weg naar een eventuele aanklacht tegen de topman. In hetzelfde onderzoek richt justitie zich ook op vier andere personen, waaronder de oprichter van Pretory, Jacques Gaussens.

De illegale praktijken zouden zich hebben afgespeeld bij Pretory, een inmiddels failliet beveiligingsbedrijf voor de luchtvaart. De Franse rechter neemt contracten tussen Air France en Pretory onder de loep. Daarin staan afspraken over de inzet van Pretory-beveiligingsbeambten op vluchten van de luchtvaartmaatschappij tussen de Verenigde Staten en Frankrijk in de periode na 11 september 2001.

Dankzij deze contracten nam de omzet van Pretory scherp toe. Op een gegeven moment telde het bedrijf zeshonderd werknemers. In december 2003 ging de onderneming failliet.

Spinetta werd na de fusie van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France en haar Nederlandse branchegenoot KLM in 2003 bestuursvoorzitter van de nieuwe onderneming. Daarvoor was hij al topman bij Air France.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 13-07-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Topman Air France-KLM verdacht van witwassen’

ATP vakanties