vakantie informatie

Spanje wil belang in moederbedrijf Airbus vergroten

airbus De Spaanse regering wil haar belang in het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS vergroten van 5,5 procent tot 10 procent. Madrid hoopt zo meer invloed te kunnen uitoefenen op de gang van zaken bij EADS.

Dat maakte een woordvoerder van de Spaanse ministerie voor Industrie dinsdag bekend.

Spanje is aandeelhouder in EADS via de houdstermaatschappij SEPI. Madrid hoopt door zijn belang in EADS te vergroten ook meer van de productie bij het EADS-dochterbedrijf Airbus naar Spanje te kunnen halen. Nu vindt ongeveer 7 procent van de werkzaamheden van de Europese vliegtuigbouwer in Spanje plaats. Het land wil vooral zijn activiteiten voor Airbus op het gebied van koolstofvezels verder uitbreiden.

De Spaanse overheid zou ongeveer 1 miljard euro moeten neerleggen om haar belang in EADS tot 10 procent op te krikken. Het aandeel EADS is sinds medio juni met bijna 30 procent in waarde gedaald nadat bekend werd dat de productie van de superjumbo A380 opnieuw vertraging heeft opgelopen. Daardoor ontstond een bestuurscrisis bij EADS, die tot het aftreden heeft geleid van Airbus-topman Gustav Humbert en de mede-bestuursvoorzitter van EADS, Noël Forgeard.

Bron: Zibb.nl

Datum artikel: 5-07-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Spanje wil belang in moederbedrijf Airbus vergroten

ATP vakanties