vakantie informatie

Schadeclaim voor KLM en Schiphol

SchipholDe nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname, Surinam Airways (SLM), dient een schadeclaim in bij KLM en Schiphol. SLM houdt deze bedrijven verantwoordelijk voor een zware schade van zeker 3,1 miljoen euro aan zijn enige vliegtuig, een Boeing 747. Dit toestel botste eerder dit jaar op Schiphol tegen een hoogwerker.

Het is vooralsnog onduidelijk welk bedrag SLM eist, zei een woordvoerder dinsdag. De schade van 3,1 miljoen euro loopt waarschijnlijk verder op. “We moeten een vliegtuig inhuren en onze goede naam is beschadigd.”

Eerder dit jaar botste de Boeing tijdens het inparkeren tegen de hoogwerker aan. De staart van het toestel raakte daardoor zwaar beschadigd. Het vliegtuig vliegt nog steeds niet. Pas in juni verwacht SLM het weer te kunnen inzetten. Tot die tijd huurt de maatschappij een Airbus 330 in.

KLM had volgens de Surinaamse vervoerder de hoogwerker op een verboden plek geparkeerd. “Hij stond buiten de rode lijnen”, verklaarde de woordvoerder. Schiphol had er daarnaast op moeten toezien dat de botsing nooit had kunnen gebeuren, vindt SLM. De Surinamers willen ook een schadeclaim bij het afhandelingsbedrijf op Schiphol indienen.

SLM heeft de laatste maanden geen geluk met vliegtuigen. De gehuurde Airbus heeft begin mei een paar dagen aan de grond gestaan, omdat dode muizen aan boord waren gevonden. Het toestel moest in Zwitserland een behandeling ondergaan om alle muizen te doden.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 9-05-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Schadeclaim voor KLM en Schiphol

ATP vakanties