vakantie informatie

Redding voor Aero Flight?

aeroflightEr is toch nog kans op redding van de Duitse vakantievlieger Aero Flight, die twee jaar geleden uit het faillissement van Aero Lloyd ontstond. De IJslandse Avion Group zou bereid zijn de eveneens in financiële nood geraakte Duitse chartermaatschappij over te nemen en van nieuw kapitaal te voorzien.

Het Duitse Luftfahrt Bundesamt verbood Aero Flight op 1 november verder te vliegen bij gebrek aan voldoende kapitaal voor de bedrijfsvoering. Aero Flight was 18 maanden geleden gestart met een kapitaal van € 22 miljoen en ruim 300 van de oorspronkelijk 1100 personeelsleden van Aero Lloyd.
Sinds kort was er een nieuwe investeerder, CS Ltd, geleid door de vroegere transportminister van Moldavië. Die wilde Aero Flight tot een lease firma ombouwen, aangezien het vakantievliegen alleen in de zomermaanden profitabel is. Maar voldoende geld bleef uit. De nieuwe eigenaar schijnt eenzelfde concept voor te hebben.
De Avion Group ontstond eerst begin 2005 uit Icelandic ACMI Airlines, Islandflug en Air Atlanta. Ook de Britse vakantievlieger Excel Airways behoort intussen daartoe. Die heeft 26 Boeing Jets, die in de zomer vakantievluchten voor touroperators uitvoeren en in de winter meestal in landen overzee verleast worden.

Datum artikel: 14-11-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Redding voor Aero Flight?

ATP vakanties