vakantie informatie

Pimp my vliegtuigstoel!

Pimp my ChairMartinair laat in samenwerking met SOS – Kinderdorpen vliegtuigstoelen ‘pimpen’ voor het goede doel. Onder andere mode journaliste Fiona Hering, illustrator Piet Paris, ontwerper Percy Irausquin, kunstenares Patty Harpenau, ambassadrice van SOS – Kinderdorpen Gerda Havertong zullen volgende week donderdag 8 december een aantal vliegtuigstoelen geheel onder handen nemen.

Het ‘pimpen’ zal in een speciale hangar op Schiphol – Oost gedaan worden. Strikken, linten, pailletten, pluche, tijgerstoffen en glitters alles wordt in huis gehaald om de vliegtuigstoel zo goed mogelijk te ‘pimpen’. Ontwerper Percy Irausquin heeft al aangeven, dat hij veel satijnen linten gaat gebruiken in dezelfde kleur als de vliegtuigstoel. Wat hij ermee gaat doen is nog een raadsel en zal 8 december duidelijk worden.

Aanleiding van de actie is de introductie van de nieuwe Comfort Class aan boord van Martinair toestellen. Door de introductie heeft de maatschappij letterlijk gezien ‘stoelen over’. Zonde vond Martinair en zij bedacht om een aantal van deze stoelen creatief te laten bewerken, oftewel te laten ‘pimpen’, om ze vervolgens te veilen. De opbrengst van de kunstvoorwerpen gaat naar het wereldwijde werk van SOS – Kinderdorpen: de opvang van weeskinderen in 450 dorpen in 132 landen.

De veiling zal online plaatsvinden via de websites van Martinair en SOS – Kinderdorpen. Vanaf donderdagmiddag 8 december kan er geboden worden op ‘gepimpte’ en niet ‘gepimpte’stoelen.

Datum artikel: 1-12-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Pimp my vliegtuigstoel!

ATP vakanties