vakantie informatie

Ook zakelijk reizen steeds goedkoper

SchipholDe prijsvechters in de luchtvaart zorgen voor een fikse verlaging van de vliegtarieven op belangrijke (zaken) routes. In de duurste zakelijke klasse profiteren zakenreizigers daardoor mee van de concurrentiestrijd met de lowbudget maatschappijen.

Uit een onderzoek van de Financiële Telegraaf in samenwerking met enkele grote internationale zakenreisorganisaties blijkt dat de komst van prijsvechters voor meer dan 25% lagere tarieven naar zakelijke bestemmingen kan zorgen.
Zo daalden de vliegtarieven tussen Schiphol en Berlijn met de komst van Air Berlin voor een retourtje van €675 bij traditionele maatschappijen, zoals KLM naar €499 voor een heen- en terugreis, een daling met €176 oftewel ruim 25%.
Sinds de introductie van het nieuwe tarievensysteem van KLM, een defensieve maatregel tegen de komst van steeds meer prijsvechters op lucratieve zakelijke routes, werd de invloed ook op de laagste vliegprijzen direct duidelijk.
De vliegprijzen van traditionele maatschappijen lijken (als de toeslagen worden meegeteld) steeds meer op de lokprijzen van de prijsvechters of zijn zelfs goedkoper als gevolg van de heftige concurrentieslag.
Vooral de tarieven van de zakelijke select class en andere tickets, zonder beperkende voorwaarden zoals beperkte verblijfsduur of vliegen in het weekeinde, laten een scherpe daling zien.
Enkele voorbeelden:
Retour Warschau van €730 naar €649
Retour Barcelona van €745 naar €609
Retour Madrid van €875 naar €709
Op routes waar nog geen prijsvechters actief zijn de prijzen nog steeds hoog, een retourtje Stockholm kost bijvoorbeeld nog steeds €775.

Datum artikel: 10-05-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Ook zakelijk reizen steeds goedkoper

ATP vakanties