vakantie informatie

Ook Martinair verhoogt brandstoftoeslag

MartinairLuchtvaartmaatschappij Martinair verhoogt de brandstoftoeslag op haar intercontinentale vluchten met 5 euro. Daardoor komt de toeslag uit op 62 euro per enkele reis. De maatregel gaat komende donderdag in, zo heeft de maatschappij dinsdag bekendgemaakt.

Op de Europese vluchten komt geen toeslag, omdat die al in de pakketprijs van de touroperators is verwerkt.

Martinair volgt het prijsbeleid van de Nederlandse maatschappijen Transavia en KLM. Beide luchtvaartbedrijven kondigden vorige week een verhoging aan. Bij KLM betreft het eveneens een prijsverhoging voor intercontinentale vluchten, terwijl dochter Transavia de toeslag voor alle lijndienstvluchten heeft verhoogd.

Luchtvaartmaatschappijen verhogen de toeslag om de stijgende brandstofkosten te compenseren. Die kosten nemen toe door de dure olie. Ook het Britse luchtvaartbedrijf British Airways (BA) meldde dinsdag om die reden een verhoging van de brandstoftoeslag op de langeafstandsvluchten van 30 tot 35 pond sterling (50,60 euro) per ticket. De hogere toeslag gaat vanaf vrijdag in. De brandstoftoeslag op korte vluchten blijft op 8 pond staan.

Datum artikel: 19-04-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Ook Martinair verhoogt brandstoftoeslag

ATP vakanties