vakantie informatie

One Way tarieven bij airlines in opmars

One WayOne Way tarieven zijn bij de goedkope vliegers normaal, maar bij de traditionele luchtvaartmaatschappijen niet. Die lijken nu langzaam te gaan volgen. De SAS voorop. De Scandinaviërs zetten het concept nu ook in Duitsland door. Lufthansa probeert het nu ook.


SAS heeft op enige markten al sinds begin september het One Way tarief ingevoerd, waaronder de eigen markt. Daar heerst zware concurrentie van goedkope vliegers. Voor Duitsland kostte het meer tijd voor overleg met de Star Alliance-partner Lufthansa, die men niet wilde ergeren.
Maar vanaf januari gaat SAS daar nu ook het nieuwe prijssysteem invoeren. Enkele reizen zijn dan vanaf € 70 boekbaar, inclusief belasting en kosten. Over enige tijd kunnen verschillende klassen op de heen- en terugweg gecombineerd worden. Want de drie klassen blijven bestaan, in tegenstelling dus tot wat bij de goedkope vliegers gebruikelijk is. Termijnen voor vooruit boekingen en een bepaalde verblijfsduur spelen echter geen rol meer. Voor lange afstandstrajecten geldt het nieuwe prijssysteem overigens niet.

Intussen testen enige andere gevestigde airlines voorzichtig ook het enkele reis-prijsconcept. Waaronder Lufthansa, maar vooralsnog alleen op enkele uitgekozen binnenlandse routes, waaronder die van en naar Berlijn. Maar bijvoorbeeld niet naar Scandinavië. One Way tarieven zijn daarheen vanuit Duitsland alleen nog met SAS mogelijk. Maar zelfs daarmee wordt een combinatie met de Lufthansa tarieven aangeboden, zij het dan wel onder de strikte voorwaarden van de Lufthansa, bijvoorbeeld voor termijnen van vooruit boekingen en verblijf.

Datum artikel: 23-12-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over One Way tarieven bij airlines in opmars

ATP vakanties