vakantie informatie

Nieuwe luchthaven Berlijn open in 2011

SchipholNu de rechtbank van Leipzig alle bezwaren van omwonenden tegen de uitbreiding van luchthaven Schoenefeld in Berlijn aan de kant heeft geschoven is de weg eindelijk vrij voor de grote expansie van deze luchthaven.

Berlijn heeft momenteel drie luchthavens: Schoenefeld, Tempelhof en Tegel. Door de uitbreiding van Schoenefeld zullen de luchthavens Tempelhof en Tegel gesloten worden. In 2011 zal Schoenefeld heropenen als Berlin Brandenburg International (BBI) op 30 oktober 2011.
De drie luchthavens handelen momenteel zo’n 17 miljoen passagiers per jaar af. BBI zal vanaf de start al een capaciteit hebben van 22 miljoen, met uitbreiding naar 40 miljoen passagiers.

BBI staat inmiddels al 15 jaar in de planning maar de ontwikkeling is stopgezet door rechtzaken van zo’n 4000 omwonenden, die klaagden over de geluidsoverlast. In de uiteindelijke uitspraak van de rechters, waarover niet in beroep gegaan kan worden, heeft de rechtbank bepaalt dat er beperkingen komen op vluchten tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends en enkele omwonenden krijgen compensatie voor de waarde daling van hun huis.

Directeur Dieter Johannsen-Roth was blij met de uitspraak: “The uitspraak is goed nieuws voor Berlijn, Brandenburg, de luchthaven, de omwonenden en de investeerders. De plannen zijn nu veiliggesteld; BBI gaat door. Dit zal Berlijn en Brandenburg de langverwachte economische impulsen geven. Door de nieuwe luchthaven ontstaan er in 2012 zo’n 40.000 nieuwe banen,

De ontwikkeling van de luchthaven, betaald door twee departementen en de overheid, zal zo’n € 2.2 miljard gaan kosten.

Datum artikel: 21-03-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Nieuwe luchthaven Berlijn open in 2011

ATP vakanties