vakantie informatie

Meer rechten voor gehandicapte vliegpassagiers

handicapGehandicapten krijgen meer rechten op vliegreizen. Ze mogen voor het vervoer niet worden geweigerd en moeten gratis worden geholpen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het Europese Parlement.

Alle luchthavens met meer dan 150.000 passagiers moeten over de benodigde apparatuur beschikken om gehandicapten bij het instappen te helpen, zoals rolstoelen en geschoold personeel. Dat moet gehandicapten zelfs vanaf de parkeerplaatsen helpen. Op de plaats van bestemming moet de gelijke service gegarandeerd worden, zelfs als het een niet-EU-land betreft. De kosten mogen op de luchtvaartmaatschappijen worden verhaald, maar niet op de gehandicapte passagier zelf. Aanleiding voor de nieuwe regeling is een voorval bij de Ierse goedkope vlieger Ryanair in het jaar 2002. Die had een gehandicapte een rolstoel in rekening gebracht die hij nodig had om aan boord te komen. De passagier weigerde dit te betalen.

Datum artikel: 3-01-2006 LuchtvaartZie ook:

Eén reactie op Meer rechten voor gehandicapte vliegpassagiers

  1. c teirlinck
    23-10-2010 14:54
    1

    Onze gehandicapte dochter gaat mee naar curacao. Heb ik recht op stoelen vooraan, zodat ze iets meer bewegingsruimte heeft?

Een reactie toevoegen over Meer rechten voor gehandicapte vliegpassagiers

ATP vakanties