vakantie informatie

Martinair en Arkefly gaan op Suriname vliegen

schipholDankzij de verscherpte regels voor de mededinging is er een einde gekomen aan het jarenlange monopolie van KLM en SLM op vluchten naar Suriname. Jarenlang klagen reizigers steen en been dat de tarieven door het KLM monopolie veel te hoog zouden zijn.

Martinair en Arkefly hebben zich direct aangemeld voor een vergunning nu de verbinding vanaf 1 mei ook open staat voor andere luchtvaartmaatschappijen.

“Door een verandering van de mededingingswetgeving in ons land is het niet langer mogelijk om op dezelfde commerciĆ«le wijze te blijven samenwerken zoals KLM en SLM dat de afgelopen dertien jaar mochten doen”, laat de KLM aan Arnold Burlage van De Telegraaf weten.

Martinair en Arkefly melden optimistisch te zijn dat een vergunning wordt verleend. Martinair zegt zo snel mogelijk met een geregelde verbinding te willen beginnen en Arkefly voorziet minimaal twee vluchten per week tussen Amsterdam en Paramaribo. “De laatste jaren hebben we al een redelijk succesvol toeristisch programma naar Suriname ontwikkeld. Niet moeilijk om de vliegtuigen vol te krijgen”, stelt directeur Steven van der Heijden in De Telegraaf.

Datum artikel: 31-03-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Martinair en Arkefly gaan op Suriname vliegen

ATP vakanties