vakantie informatie

Luchthaven Frankfurt Hahn steeds groter

Frankfurt HahnDe Duitse luchthaven Frankfurt Hahn wordt steeds groter en belangrijker. Tot 2012 zal in uitbreidingen € 185 miljoen worden geinvesteerd. Gelijktijdig wil de goedkope vlieger Ryanair haar daar gestationeerde vloot van 6 tot 18 uitbreiden en 50 bestemmingen aanbieden.

Frankfurt Hahn is ook voor het zuiden van Nederland interessant. De luchthaven ligt slechts 150 kilometer van Venlo bij Koblenz. De afstand tot de luchthaven Frankfurt-Main is 124 kilometer. Voor enige jaren waren velen daar boos, dat Hahn niettemin de naam Frankfurt toevoegde. Wat zeker een idee was van de chef van Ryanair, Michael O’Leary, die daar zijn Duitse basis vestigde. Intussen heeft de luchthaven van Frankfurt de meerderheid van de aandelen.
Ryanair wil tot 2012 € 850 miljoen in de uitbreiding van de luchthaven zelf investeren. Daarnaast eenzelfde bedrag in nieuwe vliegtuigen die daar gestationeerd zullen worden. Er wordt in 2012 op 8000 meer arbeidsplaatsen en 8 miljoen passagiers gerekend. De uitbreidingsplannen bevatten een nieuwe terminal met een nieuw rolveld, meer rolwegen en een spoorverbinding.

Datum artikel: 18-12-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Luchthaven Frankfurt Hahn steeds groter

ATP vakanties