vakantie informatie

langere inchecktijd blijft uit

klmDe extra veiligheidsmaatregelen die de VS hanteren voor vluchten naar dat land, hebben op de eerste dag dat ze van kracht zijn nauwelijks voor vertragingen gezorgd op Schiphol. De luchtvaartmaatschappijen KLM en Martinair zetten extra personeel in en veel reizigers kwamen ruim op tijd naar de luchthaven om in te checken.

Vanaf maandag moet het overgrote deel van de dagelijks vele duizenden passagiers richting VS bij het inchecken gedetailleerde gegevens over de verblijfplaats op formulieren invullen. Deze eis van de Amerikaanse overheid, zo stellen de luchtvaartmaatschappijen, levert een verdubbeling van de inchecktijden op. De KLM en Martinair riepen de passagiers vorige week dan ook al op extra vroeg naar de luchthaven te komen of zich via internet al aan te melden.

De verwachte rijen bleven maandag echter grotendeels uit omdat zowel Martinair als de KLM extra personeel inzette om de vluchten richting de VS af te handelen. Zo waren er meer balies geopend en kregen passagiers in de rij al een formulier uitgereikt waarop ze hun tijdelijke adres in de VS konden invullen zodat ze dit niet op het laatste moment aan de balie hoefden te doen. De rijen voor de vluchten naar Orlando en Miami van Martinair bleven hierdoor beperkt.

,,De komende tijd zullen we meer personeel in blijven zetten voor de vluchten naar de VS”, aldus een woordvoerster van Martinair. Ook bij de balies van de KLM bleef de drukte uit. ,,De mensen hebben zich blijkbaar goed aan de adviezen gehouden het formulier al via internet op te vragen en vroeger te komen”, aldus een woordvoerder. De KLM zet in elk geval deze week nog extra personeel in voor de afhandeling van vluchten. ,,Daarna moeten we bekijken hoe dit verloopt”, aldus de woordvoerder. (ANP)

Datum artikel: 24-10-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over langere inchecktijd blijft uit

ATP vakanties