vakantie informatie

Korean Air verbiedt laptops Dell en Apple

Laptop bomMet alle spontaal ontbrandende laptops van tegenwoordig neemt Korean Air geen enkel risico meer; de luchtvaartmaatschappij verbiedt het gebruik van de laptops van Dell en Apple in haar vliegtuigen. Het is wel mogelijk om de laptop zonder batterij aan te sluiten op de stoomaansluitingen in het vliegtuig, maar deze zitten alleen in First- en Business class. Qantas Airlines heeft al eerder dit jaar regels opgesteld voor het gebruik van bepaalde laptops in haar vliegtuigen.
Update: Luchtvaartexperts van de EU zijn overeengekomen dat passagiers in alle lidstaten voortaan hun laptops, zonder tas, moeten laten scannen op luchthavens.

Passagiers moeten de laptops uit hun bagage halen, zodat deze apart gescand kan worden bij het controleren van de bagage. De beslissing over een verbod op het meenemen van vloeistoffen in de handbagage is uitgesteld, zo meldt The Wall Street Journal.

De beslissing over vloeistoffen zal genomen worden na technische discussies die volgende week in Londen en Montreal plaatsvinden, aldus de Europese Unie. Europese luchtvaartmaatschappijen zijn voor een strikte beperking van toegestane vloeistoffen op passagiersvluchten, maar ze zijn tegen een volledig verbod, aldus een vertegenwoordigster van de luchtvaartindustrie.

Veel Europese luchthavens scannen laptops al apart, maar tot nu toe ontbrak EU-brede regelgeving. Met de verplichting denkt de EU ‘de mogelijkheid voor controleurs te vergroten om verborgen gevaarlijke voorwerpen te ontdekken’, zo laat de Unie in een verklaring weten. Ook kwamen de luchtvaartexperts overeen dat er betere scanners nodig zijn.

De strengere maatregelen zijn het gevolg van de vorige maand verijdelde aanslagen in Engeland. Extremistische moslims wilden vliegtuigen opblazen met vloeibare explosieven, volgens de Engelse autoriteiten.

Datum artikel: 6-09-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Korean Air verbiedt laptops Dell en Apple

ATP vakanties