vakantie informatie

Goedkope vliegers profiteren van financiële crisis

Terwijl de traditionele luchtvaartmaatschappijen door de financiële crisis toenemend onder druk komen, profiteren goedkope vliegers er van dat de consumenten naar goedkopere mogelijkheden zoeken om te kunnen blijven reizen. Zowel Easy Jet als Ryanair hadden in september 20% meer passagiers.
Lufthansa, SAS en Air Berlin daarentegen kregen duidelijk minder boekingen, Air France KLM kon in september nog net een plus van 0,5% bereiken. Zij hadden de afgelopen maanden de prijzen voor tickets wegens de hogere brandstofprijzen regelmatig verhoogd.

Ryanair en Easy Jet lieten die onveranderd en bieden zelfs tickets tegen een nultarief aan. De hogere brandstofkosten proberen ze met steeds meer extra bijkomende kosten voor bagage en dergelijke goed te maken; veel van hun passagiers hebben daar geen duidelijk zicht op.

De chef van Ryanair, Michael O’Leary , denkt zelfs aan de oprichting van een nieuwe luchtvaartmaatschappij voor lange afstanden. Die kan gebruik maken van vliegtuigen die vrij komen als traditionele airlines er minder nodig hebben of failliet gaan. Ryanair zal daarin zelf overigens niet direct deelnemen, maar aan andere investeerders over laten.

Datum artikel: 9-10-2008 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Goedkope vliegers profiteren van financiële crisis

ATP vakanties