vakantie informatie

Goedkoop vliegen boomt in Oost-Europa

planeGoedkope vliegtuigmaatschappijen als Ryanair en Easy Jet vinden in Oost-Europa navolging en zijn daarbij zeer succesvol. Met name in de nieuwe landen van de EU. Sky Europa uit Slowakije haalde in 2004 een groei van 471%. Wizz Air met bases in Hongarije en Polen boekte afgelopen oktober zijn tweemiljoenste passagier.

Ook in andere delen van de wereld zijn de goedkope vliegers succesvol. Air Asia in Maleisië bestaat pas sinds 2002, maar vervoert al 4,4 miljoen passagiers met 31 vliegtuigen. In 2007 moeten dat er 55 worden, want in 2010 wordt op 16 miljoen passagiers gerekend. “Wij zijn profitabel. Azië is ideaal voor goedkope vliegers met honderden bestemmingen en veel water daartussen” aldus de chef.
Ook in India zijn de laatste maanden opvallend veel nieuwe goedkope vliegers op de markt gekomen. Een probleem daar is het gebrek aan piloten. Geprobeerd wordt landgenoten uit het buitenland terug te halen. Intussen kunnen ook de luchthavens de groei niet aan.Wat ook geldt voor Afrika , waar de uitbreiding van de infrastructuur achter loopt de groei van de goedkope vliegers.

Datum artikel: 5-11-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Goedkoop vliegen boomt in Oost-Europa

ATP vakanties