vakantie informatie

Fraaie cijfers voor Martinair

Martinair De luchtvaartmaatschappij Martinair heeft afgelopen jaar meer vracht en passagiers vervoerd dan in 2004. Mede daardoor is de nettowinst met 4 miljoen euro toegenomen tot 14 miljoen euro, zo liet de onderneming donderdag weten. Aan inkomsten ontving Martinair 1,1 miljard euro, bijna 17 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

De luchtvaartmaatschappij kon afgelopen jaar rekenen op meevallende rentelasten. Was Martinair in 2004 nog 9 miljoen euro kwijt aan rentelasten, afgelopen jaar was dat 5 miljoen euro. Daar staat tegenover dat het bedrijf iets meer belastingen moest betalen.

In het passagiersvervoer deden een aantal nieuwe bestemmingen in exotische oorden het goed. Bijvoorbeeld Tobago, Kenia, Thailand, Sri Lanka en de Maldiven waren in trek bij passagiers. Ook traditionele bestemmingen als Mexico en de Dominicaanse Republiek waren populair. De omzet van de passagiersdivisie steeg 18 procent tot 342 miljoen euro.

De wereldwijde luchtvrachtsector kampte afgelopen jaar met teruglopende volumes, maar de vrachtdivisie van Martinair wist een 16 procent hogere omzet te realiseren. Dit resultaat kwam uit op 706 miljoen euro. Groeimarkten in het Verre Oosten en Zuid- en Noord-Amerika waren de motor van de verbetering in de prestaties. Martinair vervoerde daarentegen minder vracht van en naar Afrika.

Martinair is voor 50 procent eigendom van Air France-KLM. De andere helft van de aandelen is in handen van de Deense rederij Maersk.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 20-04-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Fraaie cijfers voor Martinair

ATP vakanties