vakantie informatie

Fly Air onder verscherpt toezicht

Fly Air De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Belgische overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer plaatsen de Turkse luchtvaartmaatschappij FlyAir onder verscherpt toezicht. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat dinsdag gezegd.

De twee inspectiediensten hebben de Europese Commissie hierover ingelicht. FlyAir verzorgt voornamelijk vluchten tussen Turkije en Nederland en België.

De IVW stelt onder andere dat het bedrijf de regels over bijtanken en het gelijktijdig laten instappen van passagiers niet goed uitvoert.

Verder vliegt FlyAir buiten de tijden die het van de luchthavens krijgt toegewezen. In België komt de maatschappij vooral administratieve verplichtingen niet na.

Extra controles

Door het verscherpte toezicht kunnen toestellen van FlyAir ook op andere luchthavens in Europa aan extra controles worden onderworpen.

Volgens een woordvoerder van de IVW zit “de bedrijfsvoering op het gebied van veiligheid van FlyAir tegen de zes min aan”.

De zegsman stelt dat er op dit moment twee maatschappijen in Europa onder verscherpt toezicht staan. Naast FlyAir is dat het eveneens Turkse MNG Airlines. Met hun landgenoot Onur Air, die vorig jaar zelfs een vliegverbod opgelegd kreeg, is alles in orde, aldus de IVW.
Bron: Nu.nl

Datum artikel: 25-07-2007 LuchtvaartZie ook:

Eén reactie op Fly Air onder verscherpt toezicht

 1. F vd Meij
  16-03-2009 00:13
  1

  Mijn reactie is dat ik op 10 kilometer hoogte op de stoel van de piloot heb gezeten met de stuurknuppel op automatische piloot voelde de knuppel heen en weer gaan.
  Verder een tussenlanding op istanbul gehad. vanwege defect met luchtdruk in cabine we bleven laag vliegen. 5 uur te laat vertrokken van antalya.
  En later vernomen dat dit zelfde vliegtuig naar beneden is gestort in turkije, op het toestel stond worldfocus, was een douglass?
  Ben het er dus volkomen mee eens.
  groet Franka vd Mei
  graag reactie terug
  j

Een reactie toevoegen over Fly Air onder verscherpt toezicht

ATP vakanties