vakantie informatie

Eurocypria los van Cyprus Airways

Eurocypria De regering van Cyprus neemt Eurocypria, de charterdochter van Cyprus Airways, over. Daarmee hoopt men het in geldnood verkerende moederbedrijf te redden. Als dat niet lukt zal men mogelijk met Eurocypria verder vliegen.

Cyprus Airways verkeert al lange tijd in financiële problemen. In het verleden kon de Staat, die 70% van de aandelen bezit, die steeds opvangen. Maar sinds Cyprus lid van de EU is, mag dat niet meer. Brussel gaf in mei vorig jaar nog toestemming voor een injectie van € 51 miljoen om Cyprus Aiways te saneren.

Minstens 500 van de bijna 2000 medewerkers zouden moeten afvloeien. Maar door verzet van de vakbonden is daar tot nu toe weinig van terecht gekomen. 300 zouden zich intussen hebben gemeld vrijwillig te vertrekken, met een financiële tegemoetkoming. Terwijl Cyprus Airways volgens financiële deskundigen al in absolute geldnood verkeert en de afgelopen maanden nauwelijks in staat was de salarissen te betalen.

Nu de Staat charterdochter Eurocypria overneemt, komt er weer extra geld vrij voor verdere saneringsmaatregelen. De regering heeft laten weten dat de overname tegen “de meest ideale voorwaarden” zal geschieden. Analisten schatten de waarde van Europcypria op € 35 miljoen. Die beschikt over vier Boeings 737-800’s op leasebasis. Cyprus Airways heeft twaalf toestellen en verzorgt in coöperatie met KLM ook naar Amsterdam een dagelijkse lijndienst.

Datum artikel: 3-01-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Eurocypria los van Cyprus Airways

ATP vakanties