vakantie informatie

EU maakt zwarte lijst luchtvaart

navy mma 737De Europese Unie publiceert volgend jaar een zwarte lijst van gevaarlijke luchtvaartmaatschappijen die vakantiecharters uitvoeren. Daardoor wordt het onmogelijk dat een maatschappij die in de ene lidstaat verboden is, vanuit een andere lidstaat vluchten uitvoert.

Daarover heeft de commissie transport van het Europees Parlement dinsdag met een ruime meerderheid van 43 stemmen tegen 1 overeenstemming bereikt. Voor de samenstelling van de lijst komen er ook dezelfde regels voor alle EU-lidstaten, om verstoring van de markt te voorkomen.

Het voltallige Europees Parlement, dat op dit terrein medebeslissingsrecht heeft, moet eind november nog instemmen met het voorstel. VVD-europarlementariër Hennis-Plasschaert verwacht daarover geen grote discussie meer, gegeven de grote meerderheid binnen de commissie.
Er bestaat nog wel onduidelijkheid over de compensatie voor passagiers die een ticket hebben van een maatschappij die plotseling op een zwarte lijst terechtkomt. Hennis-Plasschaert vindt het voldoende dat deze reizigers een vervangend ticket krijgen aangeboden.

Datum artikel: 12-10-2005 LuchtvaartZie ook:

Eén reactie op EU maakt zwarte lijst luchtvaart

 1. C van rooy
  11-09-2009 10:12
  1

  Waarom is er op dit moment geen zwarte lijst te vinden bij de Eu.
  Alles afgezocht. Wil weten welke maatschappij veilig is met name afriqyah airlines
  graag antwoord

Een reactie toevoegen over EU maakt zwarte lijst luchtvaart

ATP vakanties