vakantie informatie

Duitse prijsvechters doen het goed

logoairberlinOndanks de harde concurrentie in de sector verwachten Duitse prijsvechters in de luchtvaart dit jaar met winst af te sluiten. Dat is verrassend. Menig expert gaf bij het begin van de prijzenslag, drie jaar geleden, geen cent voor de overlevingskansen van de deze luchtvaartmaatschappijen.
Germanwings, Hapag-Lloyd Express (HLX), Air Berlin en DBA verwachten 2005 in de plus te kunnen afsluiten. En het einde van de groei is volgens deze vier prijsvechters voorlopig nog niet in zicht, schrijft Het Financieele Dagblad.

De branche heeft last van de gestegen brandstofprijzen, maar die maken het niet onmogelijk om winst te maken, zei directeur Joachim Klein van Germanwings onlangs. ‘Het is moeilijker geworden, dat is waar. Maar we blijven erbij dat we 2005 met zwarte cijfers afsluiten.’
De gestegen ticketprijzen, door toeslagen, brengen de groei evenmin in gevaar. Germanwings verwacht dit jaar een omzetgroei van 40 procent tot circa 400 miljoen euro. Voor 2006 gaat Germanwings uit van een omzet van 570 miljoen euro.

De grotere concurrent Air Berlin, na Lufthansa Duitslands grootste luchtvaartmaatschappij, wist na negen maanden een omzetstijging van 20 procent tot 970 miljoen euro te melden. Behalve als prijsvechter is Air Berlin als charter actief voor touroperators als Tui en Alltours. Deze strategie is ondertussen door concurrenten overgenomen.
Ook prijsvechter en Tui-dochter HLX en DBA gaat het voor de wind. Het laatste concern heeft zelfs plannen voor een beursgang. De komende drie jaar moet deze plaatsvinden, zo liet DBA-president-commissaris en grootaandeelhouder Hans Rudolf Wöhrl nog niet zo lang geleden weten. De opbrengst wordt in de vloot geinvesteerd. Bron: Zibb.nl

Datum artikel: 28-10-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Duitse prijsvechters doen het goed

ATP vakanties