vakantie informatie

‘Directeur Air Holland wilde macht grijpen’

Air Holland Voormalig financieel directeur Paul G. van Air Holland wilde een coup plegen door de meerderheid van de aandelen van het bedrijf te kopen met drugsgeld. Dat meldt de Telegraaf maandag op basis van een getuigenverklaring in handen van de krant. G. is hoofdverdachte in het proces tegen een criminele organisatie rond de failliete luchtvaartmaatschappij Air Holland.

Vorige week is de rechtszaak begonnen tegen zes mensen die worden verdacht van het witwassen van drugsgeld. Twee van hen zijn voormalige medewerkers van Air Holland. Volgens het Openbaar Ministerie is in 2001 en 2002 geld vanuit Nederland via Groot-BrittanniĆ« en Luxemburg witgewassen. Het gaat om ruim 25 miljoen euro, waarvan een deel in de failliete luchtvaartmaatschappij zou zijn gestoken. Het geld werd volgens justitie vermoedelijk verdiend met ‘grootschalige invoer van cocaine’.

Uit verhoren van Aiwan G., die vastzit in een gevangenis in BraziliĆ« voor drugssmokkel, blijkt dat Paul G. toenmalige bestuursvoorzitter Cees van Dormael kwijt wilde. “Paul had diverse plannen om de meerderheid van de aandelen in handen te krijgen. Zijn idee was om vervolgens Cees van Dormael af te zetten, want die richtte het bedrijf te gronde”, zo verklaart Aiwan G.,die betrokken zou zijn bij investeringen van drugsgeld in de luchtvaartmaatschappij.

Maandag spelen de verklaringen van Aiwan G. een belangrijke rol in het proces, meldt de krant. De Rotterdamse rechtbank heeft in totaal elf dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechter doet naar verwachting op 20 april uitspraak.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 20-03-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Directeur Air Holland wilde macht grijpen’

ATP vakanties