vakantie informatie

Bommelding Transavia-vliegtuig vals alarm

logo transaviaEen vliegtuig van Transavia heeft dinsdagmiddag een voorzorgslanding in Bordeaux moeten maken na een bommelding. Het vliegtuig is grondig doorzocht, maar er is niets verdachts gevonden. De vlucht heeft door het incident enkele uren vertraging opgelopen, zo liet de luchtvaartmaatschappij weten.

Het vliegtuig vertrok rond tien voor elf vanuit Malaga richting Rotterdam. Ongeveer twintig minuten na vertrek ontving de luchtvaartmaatschappij in Spanje een anonieme melding dat er een bom aan boord zou zijn.

In het toestel bevonden zich 57 passagiers en vijf bemanningsleden. Zij werden in Bordeaux van boord gehaald. Op een afgelegen plek onderwierpen de Franse autoriteiten het vliegtuig vervolgens aan een uitvoerige inspectie.

De luchtvaartmaatschappij ging er al vanuit dat het loos alarm was. “Dit soort meldingen komt wel vaker voor. De ervaring leert dat het toestel negen van de tien keer wordt vrijgegeven”, zei een woordvoerster. Deze bommelding was volgens haar wel zo serieus dat een voorzorgslanding noodzakelijk was.

De passagiers werden op de luchthaven van Bordeaux opgevangen met een “hapje en een drankje”, aldus Transavia. De luchtvaartmaatschappij zal ze bovendien een brief met uitleg sturen als ze weer thuis zijn. Als de dader wordt gevonden, zal het bedrijf proberen de financiĆ«le schade te verhalen.

Datum artikel: 13-12-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Bommelding Transavia-vliegtuig vals alarm

ATP vakanties