vakantie informatie

Boeing verliest vertrouwen in internet aan boord

BoeingDe vliegtuigbouwer Boeing heeft het vertrouwen verloren in het bedrijfsonderdeel Connexion, dat snel internet in zijn toestellen verzorgt. De vraag naar internet aan boord van vliegtuigen valt erg tegen. Daarom breidt Boeing Connexion niet langer uit en overweegt het zelfs een verkoop.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer lanceerde Connexion zes jaar geleden. Toen leek snel internet op grote hoogte een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar inmiddels maakt slechts een handjevol luchtvaartmaatschappijen, waaronder het Duitse Lufthansa en Singapore Airlines, gebruik van de technologie van Boeing.

Minder reizigers dan verwacht kiezen ervoor om online te gaan op tien kilometer hoogte. Dat heeft onder meer te maken met de kosten. Per vlucht moet 10 tot 27 dollar worden betaald.

De terroristische aanslagen in de Verenigde Staten in 2001 betekenden bovendien een tegenslag voor Connexion. Na de aanslagen kwamen vooral Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in de financiële problemen. Om kosten te besparen zijn de Amerikanen zich vervolgens gaan richten op de traditionele, goedkopere telefoonnetwerken om aan boord toegang te bieden tot internet. Connexion werkt met satellieten.

Boeing zegt in gesprek te zijn met klanten van Connexion over de toekomst van het onderdeel. Verkoop of samenwerking met een partner behoren tot de mogelijkheden. Het concern bekijkt ook het geheel stopzetten van Connexion als optie.

Datum artikel: 27-06-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Boeing verliest vertrouwen in internet aan boord

ATP vakanties