vakantie informatie

Boeing stopt met internetdochter

Boeing logo r Het Amerikaanse vliegtuigbouwconcern Boeing stopt met zijn verliesgevende dochterbedrijf Connexion, dat vliegtuigmaatschappijen de mogelijkheid geeft om breedbandinternet aan te bieden aan boord. De dienst is niet levensvatbaar, zo liet Boeing donderdag weten.

Het concern heeft volgens topman Jim McNerney de afgelopen zes jaar veel tijd en middelen geinvesteerd in Connexion, dat snel internet aanbiedt via de satelliet. Slechts een klein aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa en Singapore Airlines, maakt tot dusver gebruik van de techniek. De meeste luchtvaartondernemingen zijn op zoek naar goedkopere alternatieven, zoals internet via traditionele telefoonnetwerken.

Boeing had eind juni al aangegeven dat het stopzetting van zijn internetavontuur overwoog. Het concern hoopte toen echter ook nog partners te kunnen vinden voor voortzetting van de activiteiten. De vliegtuigbouwer verwacht nu een definitief einde.

Boeing treft in de tweede helft van dit jaar een voorziening van 320 miljoen dollar (250 miljoen euro) om Connexion te ontmantelen. Bij het dochterbedrijf werken ongeveer 560 mensen. Voor de meerderheid verwacht Boeing ander werk binnen het concern te vinden.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 21-08-2006 Luchtvaart



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Boeing stopt met internetdochter

ATP vakanties