vakantie informatie

Beste websites voor goedkope vluchten

bijna gratis prijzenDe prijzen van vliegtickets fluctueren dagelijks. Het prijsverschil van een ticket naar bijvoorbeeld New York, kan bij de ene airline zomaar honderden euros duurder zijn dan bij de andere airline, terwijl het service niveau vergelijkbaar is. Het loont dus om te shoppen en te vergelijken. Maar kijk uit, want veel websites (ook die van de luchtvaartmaatschappij zelf) tonen vaak in eerste instantie een lagere prijs dan de prijs waar je uiteindelijk op uit komt wanneer je het hele boekingsproces doorlopen hebt.

Low cost airlines:

 • Wegolo: Onafhankelijk zoekmachine van low cost airline tickets binnen Europa en UK.
 • Je kunt ook op de websites van de low cost airlines zelf kijken. Voordeel van Wegolo is dat deze prijzen vergelijkt per traject. Dus wanneer je een retourtje wilt dan is het bij Wegolo mogelijk dat je heen met Air Berlin vliegt en terug met Ryanair als dat voordeliger is.
  Air Berlin ArkeFly Jet2
 • Ryanair Transavia Easyjet

Vliegtickets Europa:

 • Airtraffic.eu: Handig overzicht van alle airlines binnen Europa. Zowel charter, lijndienst als low cost maatschappijen. Kies een vertrek luchthaven op de kaart en het systeem toont de beschikbare bestemmingen. Klik een bestemming aan en het systeem toont de voordeligste ticketprijs.
 • CheapTickets: Zoekmachine voor lijndienst vluchten o.a. binnen Europa.
 • Kelkoo Tickets: Nog een zoekmachine voor lijndienst vluchten binnen Europa.

Vliegtickets Internationaal:

 • Kayak.com: Handige zoekmachine, gebruik de selectie criteria en schuifjes om je selectie te verfijnen.
 • CheapTickets: Ook voor internationale vluchten de beste.
 • Kelkoo Tickets: Nederlandse zoekmachine voor lijndienst vluchten o.a. internationale vluchten.

Amerikaanse vliegticket zoekmachines. Zijn vaak erg voordelig. Let op dat de prijzen vaak in dollars zijn en dus goedkoper dan het lijkt.

Er is zeker geen gebrek aan reis websites, maar als je goed kijkt gebruiken heel veel sites eigenlijk dezelfde zoekmachine, maar met andere layout. Dit overzicht is slechts een kleine selectie van websites waar je goedkope tickets kan vinden. Gebruik de zoekmachines en vergelijkers om een selectie te maken van airlines die op jouw bestemming vliegen. Kijk vervolgens ook op de eigen websites van de airlines, vaak hebben de airlines een laagste prijsgarantie op hun website. Toch wil dit niet altijd zeggen dat de website van de airline zelf het goedkoopst is.

Pas op met Ryanair
Een kleine waarschuwing wanneer u van plan bent om met Ryanair te gaan vliegen:

 • Bij het boeken opletten op alle extra’s die Ryanair erbij probeert te stoppen. Bagagetoeslagen zijn regel bij Ryanair. Kijk bij korte reizen dus of u die grote koffer echt wel nodig heeft.
 • De creditcard toeslag is verplicht en wordt zelfs bij gratis tickets van Ryanair (acties) in rekening gebracht. Deze is per persoon en per vliegbeweging. Dus met z’n tweeen naar Barcelona kost u 2 x 2 x € 5 = € 20 aan creditcard toeslag (twee personen heen en terug).
 • Deze is nog wel het meest belangrijk! Ryanair vliegt over het algemeen niet op de grote luchthavens, dat betekent dat als u een stedentrip maakt naar bijvoorbeeld Londen of Stockholm, u rekening dient te houden met extra reistijd van en naar de lowcost luchthaven. (Ik ben zelf in zowel Londen als Stockholm geweest en beide keren lag de luchthaven anderhalf uur (!) van de stad.

Mijn eigen ervaring:
Ik heb een aantal van bovenstaande sites gebruikt om het goedkoopste ticket naar Denver (USA) te vinden. De prijs op de eigen website van airline Continental bleek uiteindelijk het laagst te zijn. Het ticket heb ik vervolgens met mijn creditcard afgerekend. Ik kreeg direct een e-ticket van Continental welke ik heb uitgeprint en meegenomen. Binnen 24 uur voor vertrek kun je al inchecken op de website van Continental. Als je dit doet kun je meteen je boarding pass printen en op Schiphol alleen je bagage afgeven bij een drop off point, dit scheelt weer in de rij staan bij het inchecken (scheelde een half uur denk ik).
Heel veel succes en: Blijf altijd vergelijken!

Datum artikel: 28-06-2007 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Beste websites voor goedkope vluchten

ATP vakanties