vakantie informatie

Amerikaanse luchthavens raken 1 miljoen koffers kwijt

BagageNa het volgepropte parkeerterrein de rijen in het pretpark, veiligheidsprocedures waarbij je nog net geen striptease moet opvoeren, volgeladen vluchten — indien zij niet uitgesteld zijn of geannuleerd — is de bagage claim meestal het verlossende einde, maar meestal begint daar de ellende pas echt..

In mei en juni werden meer dan 1 miljoen stukken bagage, beschadigd, kwijtgeraakt of gestolen door luchtvaartmaatschappijen in de US, volgens gegevens van het Bureau van Vervoer in de US. Afgelopen juni en juli staan in de top 20 van slechtste maanden in 20 jaar.

Dit diepte record is het resultaat van vijf jaar vaste achteruitgang in de bekwaamheid van belangrijke luchtvaartmaatschappijen om een stuk bagage te bezorgen. In 2002 werden per 1000 passagiers, 3,84 rapporten met verloren gegaan bagage ingediend. In juli waren dat er 7,93.

Hoe is het zover gekomen?

Luchtvaartvertegenwoordigers en analisten noemen een variatie van factoren. Beperkingen op gels en vloeistoffen hebben in augustus 2006 tot een sterke toename van het aantal gecontroleerde bagage geleid. Luchtvaartmaatschappijen zijn agressief in banen gaan saneren na de historische omzetdaling van de luchtvaartindustrie afgelopen jaren, waardoor er minder personeel is om bagage en klantenservice kwesties te behandelen.

Een onderliggend probleem is de afhankelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen in zogenaamde hubs, de overdracht punten voor het verbinden van aansluitende vluchten. Hier worden veel fouten gemaakt, vooral tijdens het zomerse onweer van afgelopen jaar zijn er veel problemen met bagage gemeld.

Zelfs de afmeting van vliegtuigen wordt als oorzaak genoemd. Luchtvaartmaatschappijen hebben meer kleinere vliegtuigen aan hun vloot toegevoegd en deze vliegtuigen hebben vaak gewichtsbeperkingen waardoor niet altijd alle bagage mee kan.

De luchtvaartindustrie, die opmerkt dat de meeste bagage goed wordt behandeld, geeft de vertragingen en het slechte weer de schuld van het bagage probleem. Ook een verouderd luchtverkeersleiding systeem veroorzaakt veel problemen.

Analisten verwachten dat de problemen in de luchtvaartindustrie niet spoeding zullen worden opgelost. Het zal voorlopig een punt van ergenis blijven, vooral tijdens het vakantie seizoen.

Datum artikel: 3-10-2007 Luchtvaart



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Amerikaanse luchthavens raken 1 miljoen koffers kwijt

ATP vakanties