vakantie informatie

‘Air Holland wel aangepakt wegens drugssmokkel’

Air Holland Het ministerie van Verkeer en Waterstaat ontkent dat het van drugsmokkel verdachte Air Holland niet is aangepakt. Het feit dat de vliegvergunning van Air Holland eind 2003 niet is ingetrokken komt omdat de destijds ingevoerde 100 procentcontroles voor vluchten uit de Antillen effectief zijn gebleken, zo meldde donderdagmiddag (20 april) woordvoerder Jos Hermsen van het ministerie aan Luchtvaartnieuws.nl.

In een brief van 15 december 2003 waarschuwt staatsecretaris Schultz van Haegen de chartermaatschappij dat er regelmatig drugs is aangetroffen op vluchten vanuit Curacao. De brief is onder de aandacht gebracht door het KRO-programma Profiel, dat woensdag een documentaire over het failliete Air Holland uitzond.

Enkele dagen voor de brief zijn door de regering de drugscontroles ingesteld. Daaraan moesten de luchtvaartmaatschappijen zelf ook meewerken, zo benadrukt de woordvoerder van Verkeer en Waterstaat. Pas wanneer deze maatregelen niet effectief waren, zou de vliegvergunning worden ingetrokken. En dat was niet het geval, aldus het ministerie.

Uitspraken van oud-directeur Cees van Dormael en de curator van Air Holland in het televisieprogramma Profiel dat er helemaal geen bankgaranties waren overlegd, kloppen volgens Verkeer en Waterstaat niet. Hoewel het ministerie deze bankgaranties in bezit heeft wilde het deze niet ter beschikking stellen aan het KRO-programma.

Air Holland is op 25 maart 2004, ruim drie maanden na de brief van Schultz, failliet verklaard.

Datum artikel: 20-04-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Air Holland wel aangepakt wegens drugssmokkel’

ATP vakanties