vakantie informatie

Indonesische airlines in EU geweigerd

Garuda CrashAlle 51 Indonesische luchtvaartmaatschappijen mogen niet meer naar Europa vliegen. Zij zijn op de zwarte lijst van de Europese Unie gezet omdat ze niet voldoen aan de veiligheidseisen. Momenteel vliegt er overigens niet een op Europa. Daarbij de nationale airline Garuda die tot 2005 naar Amsterdam vloog. In 2008 wilde men die verbinding weer opnemen.

De maatregel van de EU volgt op een reeks van dodelijke crashes met Indonesische toestellen. Op Nieuwjaarsdag stortte een lijndiensttoestel in zee, waarbij 102 inzitenden omkwamen. In maart schoot een Boeing 737 van een landingbaan af en vloog in brand. Er vielen 21 doden.
Volgens een ambtenaar van het Indonesische ministerie van Transport zijn veel maatschappijen echter al weer veiliger geworden, zo blijkt uit de laatste gegevens. Die zijn echter te laat aan de Europese Commissie overhandigd en zullen nu op een vergadering in oktober opnieuw worden gepresenteerd. Of de vluchten van Garuda naar Amsterdam in 2008 weer zullen worden hervat is echter twijfelachtig.
Ook enkele luchtvaartmaatschappijen uit Rusland, de Oekraine en Angola zijn door de EU op de zwarte lijst van ongewenste airlines gezet. Voor Pakistan International Airlines werden de restricties daarentegen versoepeld.

Datum artikel: 16-07-2007 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Indonesische airlines in EU geweigerd

ATP vakanties