vakantie informatie

117 doden in Nigeriaanse vliegtuig crash

bellviewIn Nigeria zijn vandaag (24 oktober) drie dagen van nationale rouw begonnen naar aanleiding van de vliegtuigcrash met een toestel van Bellview Airlines. De Boeing 737-200 stortte zaterdagavond neer bij de stad Lissa, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Lagos. Daarbij kwamen alle 117 inzittenden om. Onderzoeksteams hebben inmiddels de twee ‘zwarte dozen’ tussen het puin aangetroffen.

Vlucht 210 was net opgestegen van Murtala Muhammed Airport, op weg naar de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Het is de eerste crash in de twaalf jaar tellende historie van Bellview Airlines. De oorzaak van de ramp is nog onbekend. Wel is duidelijk dat de piloten al snel na de start een noodsignaal hebben afgegeven. Even later verdween het toestel in slechte weersomstandigheden van de radar.

Een Nigeriaanse tv-zender is door de overheid van het Afrikaanse land gesloten, omdat het station beelden van de rampplek had uitgezonden voordat de luchtvaartautoriteiten de crash van de Boeing officieel hadden bevestigd, zo meldt de BBC. Voor zover bekend waren er geen Nederlanders aan boord.
(Van de luchtvaartnieuws. website. )

Datum artikel: 24-10-2005 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over 117 doden in Nigeriaanse vliegtuig crash

ATP vakanties