vakantie informatie

10 veel gemaakte fouten aan boord van een vliegtuig

planeEr worden veel fouten gemaakt door vliegreizigers, Travel Inside zet tien veel gemaakte fouten op een rij. Bij de voorbereiding worden al de eerste (inschattings-) fouten gemaakt, vervolgens zijn er de fouten op de luchthaven en de fouten die we maken op de plaats van onze bestemming. Maar de ergste fouten worden gemaakt aan boord van een vliegtuig. De top 10 fouten gemaakt aan boord van vliegtuigen, beschreven door stewards en stewardessen staan hieronder.

1. Te laat komen. Neem voldoende tijd voor alle luchthaven procedures zoals inchecken, beveiliging en reistijd naar de gate. Als je alles op het laatste moment wil doen bezorg je jezelf niet alleen stress en irritatie, maar vergroot je ook nog de kans dat je bagage niet aan boord van het vliegtuig komt.

2. Te strakke aansluiting. Niemand wil te lang wachten op zijn aansluitende vlucht, maar neem niet teveel risico door een aansluitende vlucht met minder dan een uur overstaptijd te boeken. Als je je vlucht hebt gemist kun je jezelf op de stand-by lijst zetten voor de volgende vlucht, maar wanneer die vol zit heb je pech. Nu steeds meer reizigers zelf hun tickets boeken wordt deze fout steeds vaker gemaakt, vroeger toen de reisbureau’s de tickets nog boekten werd er veel ruimer geboekt. Ons advies? Geef jezelf minimaal 90 minuten voor je aansluiting op korte vluchten en twee uur bij een internationale vlucht. Anders zit je de hele vlucht op hete kolen.

3. Drink niet teveel koffie. Ze zien er erg aanlokkelijk uit, al die koffie barretjes, maar houdt rekening met je aankomende vlucht. Teveel koffie zorgt ervoor dat je geen slaap kan vatten en vaak naar het toilet moet.

4. Vlieg niet als je ziek bent. Het is een ding om te vliegen met een verkoudheid, maar gaan vliegen terwijl je een flinke griep te pakken hebt is niet slim. Vliegen terwijl je ziek bent is niet alleen oncomfortabel en gevaarlijk voor je gezondheid, maar ook asociaal ten opzichte van je medepassagiers.

5. Hoge verwachtingen. Reken er niet op dat je van de luchtvaartmaatschappij meer krijgt dan een veilige vlucht. Zorg zelf voor tijdschriften, dekens, bijzondere maaltijden, luiers, kussens, flessen water of zelfs aspirine. Door de bezuinigingen zijn deze zaken geen vanzelfsprekendheid meer. Als je echt iets nodig hebt, neem het dan zelf mee.

6. Op blote voeten lopen. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen op hun blote voeten naar het toilet gaan aan boord. Andere passagiers die slecht kunnen mikken zijn slechts een deel van het risico. Uitwerpselen, bloed, braaksel en bacteriën worden regelmatig aangetroffen op de toiletten en die kunnen samen een gevaarlijke cocktail vormen. Beperk het risico en trek je schoenen aan.

7. Luister naar je lichaam. Als je winden moet laten van bruine bonen, eet deze dan niet de dag voor je gaat vliegen. Hetzelfde geldt voor alle andere dingen waar je niet goed tegen kan; strakke kleding, weinig slapen, droge lucht aan boord – etcetera.

8. Denk aan de bijsluiter van je medicijnen. Mensen met antidepressiva en andere medicijnen vergeten nog wel eens de waarschuwingen op medicijnen wanneer ze merken dat alcohol in de eerste- en business class gratis is. Dit geldt ook voor mensen met zwaardere slaappillen. Alcohol en medicijnen zijn vaak een slechte combinatie. Je wil niet weten hoe vaak het hiermee mis gaat aan boord van vliegtuigen. Het komt veel vaker voor dan mensen beseffen.

9. Drink niet teveel. Het kan lekker zijn een whisky-tje voor het slapen gaan aan boord, maar als je slecht tegen alcohol kan is het vliegtuig wel de laatste plek waar je door het lint wil gaan. Ken je eigen limieten en vergeet niet dat de effecten van alcohol nog eens versterkt worden op grote hoogte. Drinken omdat je vliegangst hebt is overigens sterk af te raden. Uit ervaring blijkt dat de vliegangst door alcohol alleen maar versterkt wordt.

10. Slechte luchtvaartmaatschappijen. Probeer vliegmaatschappijen waar je slechte ervaringen mee hebt of die slecht bekend staan te mijden. Alleen een lage prijs of een goede vliegtijd is geen reden om je goede humeur of je leven voor op het spel te zetten.
Iedereen maakt fouten maar het is beter om deze vliegmaatschappijen compleet te mijden zodat deze zichzelf uiteindelijk overbodig maken. Vlieg veilig, gelukkig en slim!

Datum artikel: 26-09-2007 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over 10 veel gemaakte fouten aan boord van een vliegtuig

ATP vakanties