vakantie informatie

Schiphol en KLM stellen alternatieve milieuheffing voor

bomen De luchthaven Schiphol en luchtvaartmaatschappij Air France-KLM hebben gezamenlijk een alternatief ontwikkeld voor de milieubelasting of ‘ecotaks’ die Den Haag wil heffen op het vliegverkeer. Zij hebben het kabinet daarover vrijdag een brief gestuurd. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol maandag bevestigd.

In het plan van Schiphol en Air France-KLM betalen luchtvaartmaatschappijen, evenals in het regeringsvoorstel, voor de hoeveelheid CO2 die zij uitstoten. Anders is dat het geld dat binnenkomt niet naar de staatskas vloeit, maar direct gestoken wordt in milieuprojecten in ontwikkelingslanden. ‘Dat levert een hoger milieurendement op’, aldus de zegsman van Schiphol.

Volgens Schiphol loopt het plan vooruit op de toekomstige emissiehandel, waarbij vervuilers rechten inkopen om CO2 te mogen uitstoten. Een dergelijk systeem, dat ook al wordt toegepast in sommige industriĆ«le sectoren, tast de concurrentiepositie van Schiphol minder aan dan een ‘platte belasting’, meent de luchthaven.

Datum artikel: 4-06-2007 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over Schiphol en KLM stellen alternatieve milieuheffing voor

ATP vakanties