vakantie informatie

Mobiel bellen in KLM-vliegtuig

klm logo KLM begint volgend jaar een proef met mobiel bellen aan boord van een vliegtuig. In een toestel, dat waarschijnlijk op een Europese bestemming vliegt, mogen passagiers gebruikmaken van hun mobiele telefoon. Bovendien kunnen ze met hun BlackBerry-apparaat of elektronische zakagenda (pda) e-mailen, zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag.

KLM wil met de proef vooral kijken wat passagiers vinden van bellen tijdens een vlucht. Volgens de woordvoerder zijn er reizigers die het handig vinden om in de lucht naar bijvoorbeeld hun werk te kunnen bellen, maar zijn er ook mensen die van hun rust willen genieten. Tijdens de proefperiode wil KLM nagaan hoe het bellen aan boord bevalt.

De proef begint pas als het gebruik van een gsm in een vliegtuig geheel veilig is. KLM installeert een speciaal zendstation dat via satellieten contact maakt met het netwerk op de grond. De mobiele telefoons maken contact met dit station. Daardoor moeten storingen met de instrumenten van het vliegtuig worden voorkomen.

Hele artikel: Nu.nl

Datum artikel: 24-03-2006 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over Mobiel bellen in KLM-vliegtuig

ATP vakanties