vakantie informatie

KLM verlaagt de brandstoftoeslag

klm logo Passagiers hebben vaak te horen gekregen dat ze meer moeten betalen voor hun vliegticket wegens de dure brandstof, maar KLM heeft besloten voor het eerst de kerosinetoeslag te verlagen. De olieprijs is gedurende een langere periode zover gedaald, dat de luchtvaartmaatschappij daartoe overgaat. Dat zei een woordvoerder woensdag.

KLM-vluchten binnen Europa, geboekt in Nederland, worden per gevlogen traject 1 euro goedkoper. De brandstofheffing komt daarmee op 23 euro per enkele reis. Voor intercontinentale vluchten geldt een verlaging van 5 euro per traject, waardoor de toeslag uitkomt op 60 euro. De verlaging gaat donderdag in.

De afgelopen jaren heeft KLM de brandstofheffing alleen maar verhoogd wegens de dure kerosine. De prijs van olie is de afgelopen dagen echter onder de 70 dollar per vat gebleven, wat voor KLM aanleiding was om de heffing omlaag te schroeven.

De olieprijs daalt vooral wegens de vooruitgang in de kwestie Iran. Het optimisme neemt toe dat de problemen rond het nucleaire programma van het land vreedzaam kunnen worden opgelost. Sinds medio juli is de olieprijs met 23 procent gedaald. Dat heeft ook te maken met het tot nu toe beperkte orkaangeweld in de olierijke Golf van Mexico.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 27-09-2006 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over KLM verlaagt de brandstoftoeslag

ATP vakanties