vakantie informatie

KLM toestel vertrekt met deur open

klm logoEen KLM-toestel van het type Boeing 747 met 277 passagiers aan boord is maandagavond teruggekeerd naar de luchthaven Schiphol omdat een deur niet goed afgesloten bleek. Het toestel was op weg van Schiphol naar Bangkok.

Volgens een woordvoerder van de KLM bleek de gezagvoerder kort na het opstijgen dat de deur “niet helemaal goed in zijn vergrendeling zat”. Hij besloot terug te keren. Na kerosine te hebben geloosd boven de Noordzee werd de landing ingezet. Het lozen van brandstof was nodig omdat het toestel anders te zwaar zou zijn voor het landen.

De KLM-woordvoerder benadrukte dat er geen sprake was van een noodsituatie of paniek onder de passagiers. De oorzaak van het mankement is niet bekend. De KLM gaat dat onderzoeken.

Na de landing bleek met de deur op zich niets aan de hand te zijn. Wel werd besloten de noodglijbaan in de deur te vervangen.

Bij de controle van het toestel bleek dat er ook een probleem met de brandstofpomp was. Omdat de reparatie teveel tijd in beslag nam, werden de passagiers volgens een KLM-woordvoerder ondergebracht in hotels waar ze de nacht doorbrachten.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 28-11-2006 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over KLM toestel vertrekt met deur open

ATP vakanties