vakantie informatie

KLM-ticket duurder door brandstof

klm logoKLM verhoogt de brandstoftoeslag op al zijn vluchten. Dat liet de luchtvaartmaatschappij dinsdag weten. De hogere prijs voor een vliegticket gaat donderdag in.
De verhoging op intercontinentale vluchten bedraagt 5 euro per traject, waarmee de toeslag voor klanten in Nederland uitkomt op 65 euro per enkele vliegreis. Voor een vlucht binnen Europa wordt 1 euro meer gevraagd, wat de brandstoftoeslag tilt naar 24 euro per vlucht.

De verhoging hangt samen met de stijging van de olieprijs. KLM verlaagt de tarieven pas weer als de prijs per vat olie (van 159 liter) dertig dagen achtereen tot onder de 70 dollar is gezakt.
De luchtvaartmaatschappij Air France, het moederbedrijf van KLM, kondigde in Parijs tegelijkertijd een verhoging aan van de brandstoftoeslagen. Bij de Fransen gaat de prijs op binnenlandse prijzen omhoog met 1 euro, op middellange vluchten met 2 euro en met 7 euro op lange vluchten. Air France schroeft de tarieven pas weer omlaag als de olieprijs gedurende dertig dagen onder de 65 dollar is.

De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie bedroeg dinsdag bijna 77 dollar.

Datum artikel: 9-08-2006 KLMZie ook:

Eén reactie op KLM-ticket duurder door brandstof

 1. MS van Boekhold
  19-06-2008 10:40
  1

  We hebben een reis geboekt in januari 2008. Er is een offerte gemaakt en zijn ermee akkoord gegaan. Nu hebben we al voor de 2e keer een toeslag gekregen doordat de brandstof duurder is geworden.
  Het is eigenlijk toch niet de bedoeling als je akkoord gegaan bent met de offerte van januari en dat er nu al voor de 2e keer toeslag krijgen.
  Naar mijn mening zijn we akkoord gegaan met het bedrag in januari. En dat we niet nog eens extra moeten betalen.
  Ik vraag me ook af waarom KLM dat doorvoort naar de klanten en bijv. Arke reizen niet.

  Met vriedelijke groeten,
  M. van Boekhold

Een reactie toevoegen over KLM-ticket duurder door brandstof

ATP vakanties