vakantie informatie

KLM rust bagage uit met RFID-chips

klm logoKLM gaat in samenwerking met Schiphol alle bagage uitrusten met radiografische chips. Op die manier kan de luchtvaartmaatschappij de koffers onderweg beter volgen en worden er minder kwijtgeraakt, zei een woordvoerder maandag. Een proef met de techniek is succesvol verlopen.

KLM heeft inmiddels twee afgiftepunten op Schiphol voor bagage uitgerust met de nieuwe techniek, het zogenoemde RFID. Passagiers die daar hun bagage achterlaten, kunnen er zeker van zijn dat vanaf 10 juli hun koffers de chips krijgen. Het maakt niet uit op welke bestemming ze vliegen. Later dit jaar gaan alle afgiftepunten van KLM op Schiphol de RFID-chips gebruiken. Ook wil KLM in het buitenland de techniek gaan toepassen.

Moederbedrijf Air France van KLM wil op termijn eveneens alle bagage met RFID uitrusten, maar loopt bij de invoering achter op de Nederlanders. KLM heeft al een proef uitgevoerd op de route tussen Tokio en Amsterdam. Air France begint nu pas een proef tussen de Nederlandse hoofdstad en Parijs, evenals tussen Parijs en Tokio.

De afgelopen jaren heeft KLM een slechte reputatie gekregen op het gebied van bagageafhandeling. Het ingewikkelde bagagesysteem in de kelders van Schiphol kende veel kinderziektes.

Inmiddels lijken grote storingen tot het verleden te behoren. Vergeleken met andere grote luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa of British Airways presteert KLM het best, zei de woordvoerder. Afgezet tegen de kleinere maatschappijen doet KLM het aanzienlijk minder goed.

Datum artikel: 3-07-2006 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over KLM rust bagage uit met RFID-chips

ATP vakanties