vakantie informatie

KLM mengt zich in prijsgevecht

klm KLM snijdt in de prijzen voor tickets naar bestemmingen buiten Europa. Een deel van de stoelen op intercontinentale vluchten wordt tot 25 procent goedkoper.
De luchtvaartmaatschappij hoopt hiermee de concurrentie beter aan te kunnen en de klant meer duidelijkheid te bieden. Dat heeft een woordvoerder zondag gezegd.

Tariefklassen
De vervoerder introduceert vijf tariefklassen, uiteenlopend van het goedkoopste ‘take off’-tarief tot business class. De prijzen in de take off-klasse worden tot 25 procent goedkoper. Als deze tickets zijn uitverkocht, komen reizigers in een duurdere tariefklasse terecht of ze moeten een andere reisdatum zoeken.

Business class
KLM hoopt bovendien meer mensen in de business class te krijgen door speciale tickets te verkopen aan passagiers die bijvoorbeeld op vakantie gaan. Zij kunnen een korting krijgen van enkele tientallen procenten. Als voorwaarde geldt wel dat ze langer dan een week op de plaats van bestemming blijven en de datum van de terugreis vaststaat, zei de woordvoerder.

Europese vluchten
Voor Europese vluchten heeft KLM begin dit jaar al een soortgelijke tariefstructuur ingevoerd. De goedkoopste tickets werden op 1 januari tot 40 procent in prijs verlaagd. Het ging om de grootste prijsverlaging uit de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

Prijsvechters
Het bedrijf zag zich genoodzaakt de tarieven omlaag te gooien wegens de concurrentie met de prijsvechters. Dit zijn luchtvaartmaatschappijen waarmee reizigers goedkoop kunnen vliegen. Door de opkomst van dergelijke vervoerders is de ticketprijs binnen Europa flink gedaald, waardoor passagiers minder vaak voor KLM kozen. De prijsverlaging is echter een groot succes gebleken, aldus KLM.

Datum artikel: 9-10-2005 KLMZie ook:

Een reactie toevoegen over KLM mengt zich in prijsgevecht

ATP vakanties