vakantie informatie

Thailand Informatie

Thailand; een land met tempels, olifanten, witte stranden, boeddha’s, kleurrijke stoffen, kruidig eten en drukke steden. Thailand wordt jaarlijks door duizenden reizigers bezocht. De een boekt een strandvakantie, de ander een georganiseerde rondreis en weer een ander trekt er in zijn eentje op uit. Alles is namelijk mogelijk. De Thaise westkust is in december 2004 flink getroffen door de tsunami, maar het herstel verloopt goed en toeristen zullen er nauwelijks nog hinder van ondervinden.
Ga je naar Thailand, bezoek dan de hoofdstad Bangkok, maak een boottocht over de rivier Kwai, laat je meevoeren op een olifant en verbaas je over de prachtige tempels, de vriendelijke mensen en de overweldigende natuur. Thailand heeft bovendien prachtige eilanden in de Golf van Thailand.

thailand

Het land

Geografie

Thailand ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Maleisië, Cambodja, Birma en Laos. Het landschap is gevarieerd met beboste bergen, rivieren, regenwouden en stukken droge grond. De lange strook land in het zuiden grenst aan twee zeeën. Aan de westkant ligt de Andaman Zee en aan de oostkant de Golf van Thailand. Het binnenland rondom de kust bestaat uit heuvels en regenwouden. Voor de kust liggen veel kleine eilandjes. Opvallend zijn de grote kalksteenrotsen die uit de Andaman Zee oprijzen.


Klimaat

Het is altijd warm in Thailand. De temperatuur ligt meestal tussen de 20 °C en 30 °C. Het regenseizoen duurt van juni tot oktober. Buien kunnen dan dagen achtereen stand houden, terwijl de temperatuur alleen maar stijgt. In het droge seizoen, van november tot mei, is de temperatuur een stuk aangenamer.

Natuur

Planten
Veertig jaar geleden bestond 53% van Thailand nog uit bossen. Tegenwoordig is dit nog maar 20%. Er is een kapverbod maar hier houdt men zich lang niet altijd aan. De helft van de bossen in Thailand bestaat uit regenwoud. Hier groeien vaatplanten, teakbomen, lotusbloemen, lianen, bamboe en honderden orchideesoorten. De orchidee is het nationale symbool van Thailand. Aan de kust kom je nog mangrovebossen tegen. Helaas worden ook deze veelvuldig gekapt.

Dieren
Er leven meer dan 850 vogelsoorten in Thailand. In de jungle kom je veel diersoorten tegen. Er zijn onder andere reptielen, tijgers, beren, apen en olifanten. Veel Thaise diersoorten zijn met uitsterven bedreigd. Zo ook een aantal zeedieren, zoals de walvis, de zeeschildpad, de haai en enkele tropische vissen. Ze worden gebruikt als lekkernij of verwerkt in souvenirs. Pas dus goed op met wat je koopt.

Bevolking

Bevolking

In Thailand wonen zo’n 63.500.000 mensen. Het zijn afstammelingen van de vele volkeren die vanuit vele delen van de wereld hiernaartoe trokken. De Thai zijn onderverdeeld in verschillende bevolkingsgroepen. De Siamezen vormen de grootste groep. In het noorden leven enkele bergvolken, hilltribes genaamd. Ze vallen op door hun aparte manier van kleden en hun eigen gewoontes. Zo leven ze zeer primitief en gaan geheel hun eigen gang. De meesten hangen een geloof aan van boeddhisme, animisme en voorouderverering. Een opvallende groep vormt de Padong. Hun langnek-vrouwen vormen tegenwoordig een populaire toeristische attractie, iets dat behoorlijk uitgebuit wordt. Naast de Thai wonen er ook nog Chinezen, Maleisiërs en Indiërs in Thailand.

Religie

Boeddhabeelden, tempels, monniken in oranje gewaden. Je kunt er niet omheen dat het boeddhisme de staatsgodsdienst van Thailand is. De kern van het boeddhisme gaat terug naar de vier waarheden en het achtvoudige pad. Deze vier waarheden zijn:

 1. Alle leven is lijden
 2. De oorzaak van het lijden is de begeerte
 3. Als men de begeerte overwint, houdt het lijden op
 4. Begeerte overwin je door het volgen van het achtvoudige pad

Het achtvoudige pad gaat over de manier waarop je leeft, bijvoorbeeld de goede dingen doen en met de juiste bedoelingen spreken. Boeddhisten geloven in wedergeboorte. Pas als je ziel zuiver is en je in al je aardse levens genoeg hebt geleerd, bereik je het Nirwana. Belangrijk hierbij is het karma, oftewel je lot. Je kunt je karma verbeteren door goede dingen te doen en mensen te helpen. Naast het boeddhisme geloven veel Thai in het animisme; de leer dat alles een ziel heeft. Veel Thai geloven in het bovennatuurlijke en toekomstvoorspellers en sjamanen spelen een grote rol in hun dagelijkse leven.

Cultuur

De Thai zijn vriendelijke, zorgeloze mensen. Ze staan makkelijk in het leven en kennen nauwelijks stress. Ze zijn uiterst beleefd dus houd er rekening mee dat bepaald westers gedrag onbeschoft kan overkomen. Veel bloot is not done en iemand tegenspreken is onbeleefd. Thai hebben respect voor hun monniken. Het is verboden ze aan te raken en naar ze wijzen hoort niet. Overal in het land kom je boeddhistische tempels tegen. Ze zijn er in verschillende stijlen, maar ze zijn allemaal erg kleurrijk en versierd. Ook de boeddhabeelden zijn er in alle soorten en maten. Let er wel op dat je de meeste niet vrij uit mag voeren. De douane controleert streng.

Geschiedenis

Geschiedenis

Al vanaf ongeveer 3600 voor Christus ontwikkelde zich een cultuur in het noorden van het huidige Thailand. Naar alle waarschijnlijkheid is dit de eerste cultuur ter wereld die in het Bronzen Tijdperk leefde. Tot 800 voor Christus lijkt er een gat in de geschiedenis te zitten, want over die periode is weinig bekend. Vanaf 800 voor Christus tot de 13e eeuw na Christus kwamen verschillende volkeren naar Thailand om zich hier te vestigen, waaronder de Mons uit Birma. Door de vele contacten die er in de 2e en 3e eeuw met de Indische handelslieden waren, ontstond een sterke invloed van de Indische cultuur. Van de Mons hebben de Thai het Theravada-boeddhisme overgenomen. Van de Khmers uit Cambodja, een van de andere volkeren die zich vestigden in Thailand, namen de Thai vooral veel over op het gebied van cultuur, krijgskunde, bestuur en religie.

Een belangrijk persoon in de geschiedenis van Thailand is koning Ramkhamhaeng die het Thaise alfabet en een administratie invoerde. Ook zorgde hij ervoor dat het Theravada-boeddhisme voet aan de grond kreeg in het land. Ramkhamhaeng wordt ook wel beschouwd als de stichter van het huidige Thailand. Hoewel het koninkrijk grote rijkdom kende, raakte het toch in verval en werd uiteindelijk in 1350 de macht gegrepen door koning Ramathibodi I. Hij maakte van Ayuthaya de hoofdstad. De stad kende een groot aantal inwoners en werd bewonderd vanwege de gouden daken en Boeddhabeelden. In de loop van de jaren wijzigde de hoofdstad nog een aantal keer. Het was generaal Chakri, die zich tot Rama I liet kronen, die de hoofdstad naar het huidige Bangkok verplaatste. Ooit was dit een marktplaatsje Ban Kok die hij de naam Krung Thep gaf. Onder de buitenlanders is deze stad bekend geworden als Bangkok. Uiteindelijk werd het land na een staatsgreep in 1932 een constitutionele monarchie en kreeg in 1939 de huidige naam Thailand.

Politiek en Economie

Politiek

Thailand is een constitutionele monarchie. Het koningshuis heeft nog steeds een zeer belangrijke rol, maar de uitvoerende macht ligt in handen van de premier en het kabinet. Daarnaast is ook de invloed van militairen groot. Lange tijd heeft de Thaise politiek in het teken gestaan van corruptie. Zo was het heel normaal om stemmen te kopen. De Thaise regering streeft tegenwoordig naar meer democratie, maar er is nog een lange weg te gaan.

Economie

De salarissen in Thailand zijn laag en veel Thai leven van de rijstexport. Dit maakt hen ook meteen erg afhankelijk. Een mislukte oogst betekent honger lijden. Naast rijst worden ook groente, fruit, suiker, orchideeën, halfedelstenen en kleding geëxporteerd. De laatste jaren hebben zich, vanwege de goedkope arbeidskrachten, veel buitenlandse bedrijven gevestigd in Thailand.

Eten en Drinken

Eten

Je hoeft niet bang te zijn dat je niet lekker kunt eten in Thailand. Restaurantjes zijn er te kust en te keur en ook op straat staan volop tentjes waar je eten af kunt halen. Thaise gerechten zijn zeer pittig. Als je hier niet van houdt, raden we aan om een Chinese maaltijd te nemen. Ook die zijn in elke straat verkrijgbaar. De meeste gerechten bestaan uit rijst met groenten en/of vlees. Vaak worden ze geserveerd met groene of rode curry en kokosmelk. Veel gebruikte kruiden en specerijen zijn knoflook, pepers, citroengras, limoenbladeren, koriander, basilicum, gember en kokos.

Drinken

Na het hete eten kun je wel een opfrisser gebruiken. Water wordt vaak gratis geserveerd. Kraanwater is drinkbaar, maar niet iedereen is dol op de smaak ervan. Erg populair zijn vruchtensappen. Thai drinken deze vaak met zout, iets wat de meeste buitenlanders niet kunnen waarderen. Warme dranken als koffie, thee en chocolademelk zijn overal te krijgen. Thee wordt soms ook koud (met ijsklontjes) gedronken. Het Thaise bier is goed te drinken, net als de zoete mekongwhisky.

Vervoer

Naar Thailand

Vanaf Amsterdam ben je met het vliegtuig in ongeveer elf uur in Bangkok.

In Thailand

Auto
In de grote steden kun je een auto huren met of zonder chauffeur. Ook is het mogelijk om een taxichauffeur voor een dagje in te huren.

Bus
De meeste plaatsen zijn goed per bus te bereiken. De gewone bussen zijn goedkoop, maar ook stampvol. De luxe bussen hebben airco en een toilet aan boord. Het is aan te raden om voor deze bussen te reserveren.

Songthaew
Een veel voorkomend en makkelijk vervoersmiddel is de songthaew. Het is een soort truck, waar je aan de achterkant instapt.

Taxi
Taxi’s herken je aan de M bovenop het dak. Spreek van tevoren altijd een prijs af. Niet iedereen vindt een taxirit door Thailand overigens prettig aangezien de chauffeurs rijden als gekken.

Trein
Er is een treinverbinding tussen alle grote plaatsen. De trein rijdt echter niet snel. Er zijn drie klassen. De derde klas is goedkoop, oncomfortabel en erg vol.

Tuk-Tuk
In Bangkok rijden veel tuk-tuks. Dit zijn een soort motortaxi’s. Een makkelijk en goedkoop vervoersmiddel.

Bezienswaardig

Toeristische gebieden

Bangkok
Er zijn maar weinig toeristen die Bangkok overslaan tijdens hun bezoek aan Thailand. Bangkok heeft vele bezienswaardigheden, maar is ook extreem druk en chaotisch. Er staan torenhoge flats, maar ook oude tempels. Een stad van tegenstellingen dus.

Phuket
Phuket is het populaire schiereiland in de zuidelijke strook van Thailand. Het is het walhalla voor strandliefhebbers, feestgangers en duikers. Helaas is het ook een van de badplaatsen die door de tsunami zijn getroffen in december 2004. Inmiddels is Phuket weer redelijk hersteld en merk je nog maar weinig van de verwoesting die plaats heeft gevonden. De binnenlanden van Phuket zijn een stuk rustiger dan de kustplaatsen. Hier vind je nog regenwouden en idyllische verlaten plekken.

Koh Phi Phi
Koh Phi Phi is een prachtig eilandje in de Andaman Zee. Het is bekend geworden door de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Helaas wordt het sindsdien overspoeld door toeristen. Ook Koh Phi Phi is getroffen door de tsunami, maar het eiland heeft zich snel hersteld.

Pattaya
Pattaya is een populaire badplaats, 150 kilometer onder Bangkok. Er zijn vele hotels, restaurants en er is een bruisend nachtleven. Als je niet van massatoerisme houdt, mijd deze plaats dan.

Koh Samui
Het eiland Koh Samui ligt aan de oostkust van Zuid-Thailand. Koh Samui is een waar bounty-eiland met parelwitte stranden. Ondanks dat er veel toeristen komen, heeft het zijn charme weten te behouden.

Koh Samet
Het eiland Koh Samet is een beschermd natuurpark. Lelijke hoogbouw vind je hier dan ook niet. Veel mensen bezoeken het eiland vanwege de mooie stranden en prachtige natuur. Het mooiste strand is Hat Sai Kaew.

Bezienswaardig

Ayuthaya
De antieke stad Ayuthaya ligt niet al te ver van Bangkok. Ayuthaya was ooit de hoofdstad van Thailand. De stad werd echter platgebrand door de Birmanen in 1767. Nu vind je er indrukwekkende tempelruines. De bekendste zijn de Wat Phra Si Sanpet, de Wat Raja Nurana en de Wat Mahathat. Trek voor een bezoek aan Ayuthata minimaal een dag uit, want de tempels liggen ver van elkaar af en er is ontzettend veel te zien.

Bangkok
Bangkok is een enorme stad met meer dan negen miljoen mensen. Dit brengt een enorme verkeerschaos met zich mee. Overal rijden auto’s, brommers, tuk-tuks en bussen. Middenin al die drukte vind je de rustgevende tempels. Hier komen mensen om te bidden en hier wonen de monniken. Er zijn te veel tempels om op te noemen, maar de bekendste zijn de Wat Pra Keo en de Wat Arun tempel. De Wat Pra Keo hoort bij het koninklijk paleis en herbergt de prachtige emerald Boeddha, gemaakt van groene jaspis. De Wat Arun tempel is het symbool van Bangkok. Wat Arun betekent ‘tempel van zonsondergang’. Bangkok is ook bekend om haar vele kanalen en drijvende markten. Hier verkopen mensen groenten en andere waren vanuit hun bootjes. Dit is een bezoekje meer dan
waard.

Mae Hong SonIn Mae Hong Son vind je de longneck vrouwen van de Padaung. Deze vrouwen dragen koperen ringen om hun nek, waardoor de nek uitrekt. Een bizar gezicht. Mae Hong Son is verder een leuk plaatsje met veel
tempels.

Khao Sok Park
Het Khao Sok Park is een van Thailands mooiste parken. In het dichte regenwoud leven vele wilde diersoorten en wel honderd verschillende vogelsoorten. Wil je eens zwemmen onder een echte waterval? Het kan in dit natuurpark. Ook is het mogelijk om te kanoën.

River Kwai
In het plaatsje Kanchanaburi kun je de brug over de rivier Kwai bezichtigen. Deze bezienswaardigheid is vooral bekend door de
verfilming ‘Bridge over river Kwai’. Het gaat over de spoorlijn naar Birma, waaraan duizenden dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog onder zeer slechte omstandigheden moesten werken. Onder hen bevonden zich ook Nederlanders. Velen stierven aan ondervoeding en mishandeling. Aan de brug valt niet veel te zien, maar het museum dat erbij hoort is zeer indrukwekkend.

SukothaiIn de historische stad Sukothai kun je je prima vermaken. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis en de vele tempels met prachtige Boeddha’s. Erg bekend is de zwarte Boeddha in de Wat Sra Si. Ook het museum van Sukothai in het historisch park is de moeite waard.

Stranden en Actief

Stranden

Witte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee, verborgen baaien, grillige rotsen, exotische vissen, mangrovebossen en verborgen grotten; het lijkt een plaatje op een ansichtkaart, maar het is de kust van Thailand. De belangrijkste badplaatsen van Thailand zijn Phuket en Pattaya. Hier vind je het echte massatoerisme. Populaire eilanden zijn Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Chang, Koh Phangan en Koh Samet. Koh Phi Phi is vooral bekend door de film ‘The Beach’, die hier werd opgenomen. Hierdoor is Koh Phi Phi zeer druk bezocht. Niet zo gek, want Koh Phi Phi heeft prachtige stranden, omringd met een smaragdgroene zee. Hieruit rijzen indrukwekkende kalksteenrotsen. Voor een rustig en idyllisch plekje ga je naar Koh Samui, Koh Samet of een van de onbekende kleine eilandjes. Het mooiste strand van Thailand is misschien wel Hat Sai Kaew op Koh Samet.

Actief

Bergbeklimmen
Bij Krabi en Koh Phi Phi vind je fantastische kliffen. Hier kun je goed klimmen en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ga niet klimmen zonder begeleiding en al helemaal niet zonder ervaring, want het is erg gevaarlijk.

Duiken
Duikliefhebbers komen prima aan hun trekken in Thailand met prachtige koraalriffen, tropische vissen, schildpadden, haaien en scheepswrakken. Er zijn veel duikscholen die voor een lage prijs duikcursussen aanbieden. Het water heeft een aangename temperatuur, waardoor het prettig snorkelen of duiken is. De belangrijkste duikoorden vind je in Phuket, Koh Phi Phi, Similan en de Surin eilanden.

Kanoën
Kanotochten over de Andaman Zee en langs de mangrovebossen zijn erg populair. Tochten kun je boeken bij toeristencentra. Je komt tijdens een kanotocht langs de mooiste stranden, verlaten grotten en uitgestrekte meren.

Communicatie

Communicatie

Telefoneren met thuis is geen probleem en kan zowel via de vaste telefoon als mobiel. Mobiel telefoneren is goedkoper. De post in Thailand wordt snel verstuurd, zodat je kaartje er niet lang over doet. Internetten kan in de internetcafes in de grote steden en toeristenplaatsen.

Taal

Voor buitenlanders is het erg moeilijk om Thais te leren spreken. De Thaise taal kent vijf tonen en een woord kan op vijf verschillende manieren worden uitgesproken. Het Thais lijkt wel wat op het Chinees en net als Chinezen kunnen ook de Thai de letter R niet uitspreken. De R wordt dan ook omgevormd tot een L. Om het nog verwarrender te maken, wordt Thais ook nog eens van links naar rechts geschreven en zitten er geen spaties tussen de woorden. Ook aan leestekens doen de Thai niet. Niet iedereen in Thailand spreekt dezelfde taal. Er zijn verschillende dialecten. Vooral de hilltribes in het noorden hebben afwijkende talen. Gelukkig kun je in de toeristische plaatsen gewoon Engels praten.

Media

Wil je graag op de hoogte blijven van het nieuws? Er zijn Engelstalige kranten en tijdschriften te koop in Thailand. In sommige grote hotels kun je zelfs De Telegraaf kopen. De tijdschriften This Week en Thaiways zijn speciaal voor toeristen gemaakt.

Douane

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Thailand heb je een nationaal paspoort nodig dat na vertrek nog minimaal zes maanden geldig is. Als je langer dan dertig dagen blijft, heb je tevens een visum nodig.

In- en uitvoer

De drugscontroles in Thailand zijn zeer streng en de straffen zijn hoog. Zorg dus dat je zonder enige vorm van drugs Thailand in of uit gaat. Ook verboden zijn porno, narcotica en vuurwapens. Het invoeren van meer dan 2000 baht (Thais geld) mag ook niet, net als antieke voorwerpen en boeddhabeelden. De Thai zien uitvoer van boeddha’s als heiligschennis.

Gezondheid

Gezondheid

Thailand is geen groot risicoland voor je gezondheid, maar vaccinaties tegen hepatitis en DTP zijn aanbevolen. Neem ook voorzorgsmaatregelen tegen malaria. Informeer altijd eerst bij de GGD of kijk op www.gezondopreis.nl. Er zijn veel muggen in Thailand. Malariatabletten beschermen je niet voor de volle honderd procent tegen deze ziekte. Daarom is het belangrijk om je goed in te smeren met een antimuggenmiddel en insektwerende kleding te dragen. De meest voorkomende kwaal in Thailand is diarree. Vaak wordt dit veroorzaakt door het eten en drinken en de warmte. Ook het drinken van ijskoude dranken zijn zeer slecht voor de maag. Laat dat ijskoude biertje dus liever staan en neem een kop warme thee. Pas ook op met slangen en zoek meteen hulp wanneer je gebeten wordt. De grote steden in Thailand beschikken over goede ziekenhuizen en klinieken.

Drinkwater

Het kraanwater is drinkbaar, maar niet iedereen vindt de smaak van het water lekker.

Geldzaken

Geldzaken

In Thailand betaal je met de baht. Je mag niet meer dan 2000 baht invoeren. Dit komt neer op zo’n 50 euro. Het is daarom beter om je euro’s ter plekke om te wisselen voor bahts. Dit kan bij banken en officiële wisselkantoren. Ook is het handig om travellercheques mee te nemen. Creditcards worden geaccepteerd in grote winkels en restaurants, maar vaak wordt hier extra voor gerekend. Ook fraude komt regelmatig voor. Pinnen kan bij enkele banken, zoals de Siam Commercial Bank en de Thai Farmer Bank. Je moet dan wel een pas met het cirrussymbool hebben. Thailand is overigens een goedkoop land voor buitenlanders. Een volledige maaltijd kost niet meer dan zeven euro.

Fooi

Fooi geven wordt zeer op prijs gesteld aangezien de salarissen van de Thai laag zijn. Het is echter niet gebruikelijk om fooi te geven aan taxichauffeurs en winkeliers.

Afdingen

Mooi souvenir gezien? Betaal nooit het eerste bedrag, maar ga afdingen. Dit is normaal in Thailand en men zou het vreemd vinden als je niet onderhandeld.

Praktische informatie

Accommodatie

Een veel voorkomende en zeer betaalbare slaapplaats is een guesthouse. Sommige zijn zeer luxueus, terwijl andere vrij sober zijn. Hotels zijn vrijwel altijd comfortabel, maar minder sfeervol dan een guesthouse.

Elektriciteit

Het elektriciteitsnetwerk van Thailand bedraagt 220 Volt.

Fotografie

Vraag altijd eerst toestemming als je mensen wilt fotograferen. De Thai zullen zelden weigeren, maar het kan zijn dat je moet betalen voor een foto. Vooral bij de hilltribes komt dit voor. Fotorolletjes zijn verkrijgbaar in de grote steden. Overigens is het een belediging om met je rug naar een boeddhabeeld toe te poseren. Het is maar dat je het weet.

Kleding

Het wordt niet gewaardeerd als je in Thailand te schaars gekleed gaat. Omdat het toch erg warm is, kun je het best luchtige katoenen kleding dragen. een aanrader is de kleding van NosiLife (Craghoppers), deze kleding is naast functioneel ook insectwerend, wat goed van pas kan komen in Thailand. Neem ook een poncho of regenjas mee, want er kunnen fikse buien vallen. Kleding is trouwens erg goedkoop in Thailand. Laat dus altijd een plekje over in je koffer, want je komt geheid met een hoop shirtjes terug.

Musea

Een museum dat zeer de moeite waard is, is het nationale museum in Bangkok. Ook zijn er interessante musea in steden als Chiangmai, Korat en Ban Chiang.

Openingstijden

Banken: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot15.30 uur
Postkantoren: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur

Reisadvies

Over het algemeen is het veilig om naar Thailand te reizen. Vermijd echter de provincies Pattani, Yala, Narathiwat en Songkhla in het zuiden. De herstelwerkzaamheden in verband met de gevolgen van de tsunami op 26 december 2004 in het zuidwestelijke kustgebied van Thailand zijn zover gevorderd, dat er geen beletselen meer zijn om naar dit gebied te reizen. Nog niet alle accommodaties zijn operationeel, met name in Khao Lak en Phi Phi. In Phuket heeft het leven weer zijn normale gang genomen. Kijk altijd op www.minbuza.nl voor het actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reistijd

Als je de fikse regenbuien en de extreme hitte wilt vermijden, reis dan in de periode november tot en met februari naar Thailand. Dan is het droog en minder warm. Ook is de natuur nog mooi groen.

Tijdsverschil

In Thailand is het in onze wintertijd zes uur later en in de zomertijd vijf uur later.

Veiligheid

Thailand is geen onveilig land om te reizen, mits je de volgende voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

 • Reizen naar de vier zuidelijke provincies van Thailand, Pattani, Yala, Narathiwat en Songkhla worden afgeraden. In de overige gebieden van Thailand kan zonder problemen worden gereisd.
 • Let op zakkenrollers en loop niet te koop met kostbare spullen. Laat ook geen waardevolle spullen op je hotelkamer liggen.
 • Vermijd ieder contact met drugs, ook met soft drugs zoals hasj. De straffen op drugsbezit zijn erg zwaar. Je kunt er zelfs de doodstraf voor krijgen.
 • Voor vrouwen is Thailand een prettig land om te reizen. Thaise mannen zijn zelden handtastelijk. Kleed je als vrouw echter niet te uitdagend, anders kun je nog wel eens de verkeerde indruk wekken.
 • Bij een aantal ‘visum winkels’ of reisbureaus in Thailand kunnen visa worden aangevraagd. Deze visa zijn echter illegaal en kunnen tot vervolging leiden. Haal je visum daarom alleen maar bij de Thaise ambassade.
 • Aangeraden wordt niet in te gaan op aanbiedingen om tegen speciale prijzen edelstenen te kopen. Georganiseerde bendes die toeristen benaderen zijn vooral actief in de nabijheid van grote toeristische attracties, zoals het Koninklijk Paleis te Bangkok en plaatsen die bezocht worden door grote aantallen toeristen

Datum artikel: 20-01-2009 Informatie

Zie ook:

2 Reacties op Thailand Informatie

 1. kimberly
  5-07-2009 20:00
  1

  beste …
  ik zou graag willen
  dat er goedkope huizen in thailand
  aan de kust op uw site bevestigt word.
  ik zoek de hele tijd maar kan niks
  vinden .
  ik hoop dat ik hiermee duidelijk genoeg ven geweest.
  met vriendelijke groet kimberly

 2. ingeborg
  14-10-2009 13:10
  2

  I LOVE Thailand : )
  aardige informatie over thailand, wellicht wat meer beeldmateriaal erbij..heb verder nog veel info gevonden op thailandreisgids.nl
  wellicht ook opnemen als je meer wilt lezen?
  groetjes ingeborg

Een reactie toevoegen over Thailand Informatie

ATP vakanties