vakantie informatie

La Palma Informatie

La Palma wordt door haar bewoners liefkozend ‘la Isla Bonita’, het mooie eiland, genoemd. Inderdaad is La Palma het hele jaar opvallend groen gekleurd vanwege de uitbundige varens en larierbossen.

In de hoofdstad Santa Cruz de La Palma ligt de nagebouwde Santa Maria van Christoffel Columbus. In de scheepsromp is een klein maar compleet museum ingericht, het Museo Naval. Behalve historisch zeekaarten, tref je hier ook allerlei nautische apparatuur aan. Voel je je meer aangesproken door mineralogie en prehistorische vondsten, dan raden we je het Museo Insular aan. Hier wordt ook aandacht aan het vroegere alledaagse leven op La Palma besteedt.


Valt je vakantie in oktober, vergeet dan vooral niet om een bezoekje te brengen aan Barlovento. Jaarlijks wordt hier het Fiƫsta de la Virgen del Rosario gehouden, waarbij de dorpelingen de slag bij Lepanto nabootsen. Vlakbij ligt de Laguna de Barlovento, een van de grootste waterreservoirs van het eiland. Dit reservoir is gebouwd in een originele vulkaankrater, die met metselwerk waterdicht is gemaakt. Ook Caldera de Taburiente biedt toeristen het nodige vermaak. Allereerst het vogelpark Paraiso de las Aves, waar met uitsterven bedreigde vogelsoorten in stand worden gehouden. In de nabijgelegen cactustuin tref je maar liefst 700 cactussoorten en tot slot is er Pueblo Parque, een subtropisch cultuurpark waar je ook kunstnijverheid en agrarische producten vindt.


Datum artikel: 6-11-2008 Informatie

Zie ook:

Een reactie toevoegen over La Palma Informatie

ATP vakanties