vakantie informatie

Ibiza Informatie

Ibiza werd in de jaren zestig ontdekt door de hippies. Vanuit heel Europa trokken de bloemenkinderen ernaartoe. Tegenwoordig komen vooral ‘die hard’ feestgangers naar Ibiza. Het eiland wordt gezien als de geboorteplaats van de rave. Er zijn vele grote discotheken, waar internationaal bekende dj’s draaien. Ook als je niet zo’n grote feestganger bent, is er op Ibiza genoeg te doen. Hoofdstad Ibiza Stad is een leuke plaats. In de wijk Sa Penya vind je een hippiemarkt en vele hippe boetiekjes. D’Alt Villa is de oude, ommuurde stad. Niet ver van de hoofdstad vandaan vind je al mooie stranden, waaronder Platja de Ses Salines en Platja d’es Cavallet.


Het noordoostelijke deel met bijvoorbeeld Santa Eulària d’es Riu, is ideaal voor families. De helft van het eiland bestaat uit bossen. Ibiza en Formentera werden door de Grieken niet voor niets de ‘islas pitiusas’ genoemd, de eilanden van de pijnbomen. Beide eilanden zijn staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.


Datum artikel: 6-11-2008 Informatie

Zie ook:

Eén reactie op Ibiza Informatie

  1. michiel
    17-02-2010 11:51
    1

    Hoewel er inderdaad van de hippies nog maar weinig over is, is Ibiza beslist de moeite waard om te bezoeken. Ik kom er in de lente regelmatig, omdat mijn schoonfamilie er een huisje heeft. In de 2009 was ik er voor het eerst in de zomer naartoe op vakantie gegaan, wanneer de grootste feesten plaatsvinden. Dit was echt geweldig! mooie podia, goede muziek, mooie mensen en een gezellige sfeer. Ik kan iedereen een vakantie naar Ibiza aanbevelen.

Een reactie toevoegen over Ibiza Informatie

ATP vakanties