vakantie informatie

Westin Hotel Rotterdam bijna failliet

sigclub roomHet in 2000 geopende Westin Hotel, tegenover het Centraal Station in Rotterdam verkeert in financiële problemen. Het 32 verdiepingen tellende hotel heeft zoveel schulden dat een schuldsanering noodzakelijk is om een faillissement te voorkomen.

Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeente Rotterdam is een van de vier aandeelhouders.

In 1995 besloot de gemeenteraad deel te nemen in de exploitatie van de toen nog te bouwen torenflat. De gemeente investeerde ruim 2,5 miljoen euro. Rotterdam hechtte destijds veel waarde aan de komst van een luxe vijfsterrenhotel. Westin zou vooral de zakelijke markt kunnen bedienen.

Hoewel de bezettingsgraad van de 231 kamers van het Westin in 2004 gemiddeld 60 procent was, blijken de schulden hoog op te lopen. Zo heeft de gemeentelijke belastingdienst 300.000 euro te goed van het hotel. Het gaat om betalingsachterstanden van de logiesbelasting. Bovendien heeft de bank de kredietlimiet voor de exploitatie van het hotel verlaagd van 2,5 miljoen naar 1,7 miljoen euro.
Uit: Zibb.nl

Datum artikel: 13-12-2005 HotelsZie ook:

Een reactie toevoegen over Westin Hotel Rotterdam bijna failliet

ATP vakanties