vakantie informatie

Leading Hotels of the World selectiever

sigclub roomDe Leading Hotels of the World willen de criteria om bij te treden verscherpen. De Marketing Coƶperatie telt nu wereldwijd 442 luxushotels. Met 500 is de grens bereikt. Ook de in 1999 opgerichte groep van Small Leading Hotels(gemiddeld 60 tot 90 kamers), waarbij nu 145 hotels zijn aangesloten, wil de leiding onder controle houden en niet te snel laten groeien. Het aantal lokale verkoopbureaus daarentegen wil ze uitbreiden.

De Leading Hotels of the World is een Marketing organisatie. Die werd al in 1928 opgericht en vertegenwoordigde op dat moment 38 luxe hotels, waaronder het bekende Negresco in Nice en King David in New York. Nu zijn er 442 in 80 landen met gemiddeld 200 tot 250 kamers. Potentieel ziet men nog in China, India, de Emiraten en Oost-Europa. In grote steden als Parijs, Londen en New York is de grens volgens het management echter wel bereikt, hoewel men in The big Apple niet om de nieuwkomer The Alex heen kan.
Terwijl andere grote hotelgroepen hun verkooporganisatie juist concentreren, zetten de leading Hotels of the World op een verdere uitbreiding. Want men gelooft meer in een lokaal net, dat nu 24 verkoopbureaus bevat. “Think global, act local”, meent het management. “De klant honoreert lokale kennis”
Aangesloten bij de Leading Hotels zijn vooral individuele bedrijven, van Stadthotels tot Grandhotels en luxieuze resports. Maar ook sommige hotels van bekende groepen zijn vertegenwoordigd, zoals Kempinski .Anderen, zoals Four Seasons, hebben zich echter teruggetrokken. Omdat ze zich alleen als Leading Hotels mochten verkopen. De organisatie krijgt daarvoor 17% provisie. Opname in de organisatie kost $ 50.000 en het lidmaatschap ook nog eens $ 325 per kamer(voor minstens 100)
Intussen hebben de Leading Hotels of the World in 2004 ook een groep van Leading Spa hotels opgericht. 47 hebben zich dit jaar gekwalificeerd, 90 hadden zich aangemeld. Voor volgend jaar zijn nog 85 meer toegelaten uit 106 kandidaten, waaronder ook enige die eerder niet aan de criteria voldeden.

Datum artikel: 7-11-2005 HotelsZie ook:

Een reactie toevoegen over Leading Hotels of the World selectiever

ATP vakanties