vakantie informatie

Hoteliers Rome: hoge tarieven boven bezettingsgraad

hotels
Na onderzoek van TRI Hospitality Consulting blijkt dat kamerprijzen van hotels steeds meer stijgen met een dalende bezettingsgraad als gevolg.

Het onderzoek van februari van dit jaar toont dat van de tien onderzochte Europese steden, de hotels in Rome de hoogste gemiddelde kamerprijs hebben van €193.17, ver boven die van Londen met €168.92 en Parijs met €164.74. Desondanks scoort de Italiaanse hoofdstad een derde plaatst bij de opbrengst per beschikbare kamer (revPAR) met €125.33, omdat de hotels in Rome een gemiddelde bezettingsgraad hebben van slechts 64.9%.

Londen heeft een bezettingsgraad van 77.9% en daarmee de hoogste van Europa, daarmee is Londen ook meteen lijstaanvoerder bij de hoogste opbrengst per maker, namelijk €131.51. Parijs staat tweede kwa bezettingsgraad 69.9% en heeft de derde hoogste opbrengst per kamer (€115.08)
Jonathan Langston verklaart:”Het kan aantrekkelijk zijn om de kamerprijzen zo hoog mogelijk op te drijven, maar tenzij je de kamers ook weet te vullen is het netto resultaat teleurstellend. Er kan beter een meer uitgebalanceerde benadering aangehouden worden.”

Aan de andere kant van de lijstjes vinden we o.a. Hamburg met een vijfde plaatst kwa bezettingsgraad (67%) maar een negende plaats met de kamerprijzen (€96.15). De gemiddelde opbrengst per kamer komt daar uit op een schamele (€64.44). Helemaal onder aan de lijst vinden we Budapest met een bezetting van 50.3% en prijzen van €89.35 waarbij de gemiddelde opbrengst per kamer uitkomt op €44.92.

Amsterdam staat vierde op de lijst van hoogste gemiddelde opbrengst per beschikbare kamer van €88.87.

Datum artikel: 2-04-2006 HotelsZie ook:

Een reactie toevoegen over Hoteliers Rome: hoge tarieven boven bezettingsgraad

ATP vakanties