vakantie informatie

Dreiging staking hotelpersoneel Costa del Sol

Paradise BeachDe vakbonden hebben het Spaanse hotelpersoneel opgeroepen om tijdens de zomermaanden veertien dagen het werk neer te leggen uit protest tegen het afspringen van de onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst. De staking zou alle hotels langs de erg toeristische Costa del Sol treffen. De vereniging van hoteleigenaren is absoluut niet te spreken over het initiatief.

“De aankondiging van een staking alleen al zorgt voor meer schade aan het imago van de hotels, dan de looneisen waaraan de hoteleigenaren zouden moeten toegeven”, aldus Gonzalo Fuentes, secretaris van de vakbond CC OO.

CC OO heeft samen met de vakbond UGT opgeroepen tot een staking van 14 dagen, verspreid over juni, juli en augustus nadat de onderhandelingen over de nieuwe arbeidsovereenkomst waren afgesprongen. Aehcos, de vereniging van hoteleigenaren, vindt de aankondiging van de vakbonden “dwaasheid”.

De laatste ontmoeting tussen vakbonden en werkgevers was een uur nadat beide partijen rond de tafel waren gaan zitten, al afgelopen. De vakbonden hebben er dan ook weinig vertrouwen in dat de werkgevers alsnog van mening veranderen.

De staking zou plaatsvinden tussen 22 en 25 juni, 20 en 23 juli en tussen 1 en 6 augustus. In de zowat 700 hotels langs de Costa del Sol werken 12.000 mensen.

Datum artikel: 11-05-2006 HotelsZie ook:

Een reactie toevoegen over Dreiging staking hotelpersoneel Costa del Sol

ATP vakanties